Descoperire macabră într-un camion, după o „confruntare„ între două carteluri de droguri. Ce au găsit polițiștii

Descoperire macabră într-un camion, după o „confruntare„ între două carteluri de droguri. Ce au găsit polițiștii
Sursa Foto: Freepik.com

Ministerul Securității din Mexic a transmis că cel puțin 19 persoane au fost ucise, inclusiv patru guatemalezi, după o „confruntare” între două carteluri de droguri în statul Chiapas, scrie Agerpres.

Într-un camion, „14 bărbaţi au fost găsiţi morţi, ucişi cu focuri de armă, alţi doi în cabină, doi pe lateral şi un altul la aproximativ 100 de metri distanţă”, a informat ministerul. Anterior, într-un comunicat, se făcea referire la 20 de morți.

Masacrul a avut loc vinerea trecută în orașul La Concordia.

14 bărbați au fost găsiți morți, după o „confruntare” între două carteluri de droguri

Potrivit cercetărilor inițiale, ministerul indică că ar fi vorba despre o „confruntare între cartelul Sinaloa, unul dintre cele mai puternice din ţară, şi o facţiune rivală identificată drept „cartelul din Chiapas şi din Guatemala”.

Cele două grupuri infracționale ar concura pentru controlul zonei de frontieră. Cel puțin patru dintre persoanele care au murit în urma masacrului aveau documente de identitate emise de guvernul guatemalez.

Autoritățile au informat că poliția a primit un apel care raporta prezența cadavrelor pe un drum de țară, descoperind ulterior mai multe persoane ucise într-un camion,.

În regiunea în care a avut loc tragedia, mai mulți bărbați au fost arestați pentru „traficul de droguri, tratamentul persoanelor, traficul de persoane și trafic de arme”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`