Descoperire macabră: 250 de embrioni umani găsiți aruncați în munții Urali. E posibil să fi fost folosiți pentru cercetări

Publicat: 24 07. 2012, 15:38
Un bărbat aflat într-o excursie la pescuit în munții Urali din Rusia a făcut o descoperire macabră, găsind mai multe canistre pline cu embrioni umani aruncate într-o pădure din regiunea Sverdlovsk. Capacele...

Un bărbat aflat într-o excursie la pescuit în munții Urali din Rusia a făcut o descoperire macabră, găsind mai multe canistre pline cu embrioni umani aruncate într-o pădure din regiunea Sverdlovsk.

Capacele unora dintre canistre erau scoase, astfel că mulți dintre embrioni se aflau direct pe pământ. Corpurile acestora, mai mici de 15 centimetri, se mumificaseră, relatează RT.

Luni dimineață, polițiștii care au sosit la fața locului au găsit 248 de embrioni, cu vârste între 12 și 16 săptămâni, în și în jurul canistrelor. De mâinile și picioarele embrionilor erau atașate etichete, pe care erau notate numele mamelor și niște coduri numerice, probabil care se referă la perioada sarcinii și spitalul unde s-a efectuat avortul.

Cele patru canistre pline cu formol par să fi fost aruncate dintr-un vehicul, în apropierea unui drum care duce la Nevyansk, un oraș de la poalele Munților Urali.

S-a descoperit că embrionii din canistre sunt “deșeuri biologice” provenind din cel puțin trei spitale din Ekaterinburg, cel mai mare oraș din regiune. Se pare că firma care trebuia să înlăture aceste deșeuri nu și-a îndeplinit îndatoririle, conform autorităților locale.

În Rusia, embrionii umani sunt clasificați drept deșeuri cu risc ridicat și, deci, trebuie înlăturați imediat. Înainte de aceasta, se țin în containere speciale, nu în canistre cu formol. Ciudat este și că embrionii aveau etichetele acelea atașate, lucru care nu se practică, cel puțin nu la spitalele din Ekaterinburg.

Mai mult, conform datelor de pe etichete, embrionii se pare că au fost depozitați mai bine de zece ani. Unii experți medicali consideră că aceștia au fost folosiți pentru cercetări sau alte scopuri, deoarece conțin celule stem.