Depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai repede decât era planificat, potrivit ministrului Economiei de la Berlin

Depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai repede decât era planificat, potrivit ministrului Economiei de la Berlin
Foto: Pixabay

Ministerul Economiei din Germania a declarat că facilitățile de stocare a gazelor sunt umplute mai repede decât era planificat, în ciuda incertitudinii cu privire la aprovizionarea printr-o conductă cheie din Rusia și a prezis că obiectivul din octombrie de 85% din capacitate ar trebui atins deja la începutul lunii viitoare.

Cum se pregătește Germania pentru o iarnă grea

Acțiunea Germaniei de a pune capăt importurilor de gaz rusesc reușește „într-o mare măsură”, a declarat duminică ministrul Economiei, Robert Habeck, într-o declarație trimisă prin e-mail. Lucrările la instalarea terminalelor de gaz lichefiat decurg conform planului, livrările din Olanda și Belgia vor fi crescute, iar Franța dorește să furnizeze gaze și Germaniei, a adăugat el, potrivit Bloomberg.

„Este o situație foarte dificilă și cu siguranță mai sunt necesare economii mari, dar suntem pregătiți ca țară”, a spus Habeck.

Germania se luptă pentru a umple depozitul de gaz la timp pentru iarnă, după ce Rusia a redus drastic fluxurile prin conducta cheie Nord Stream, ducând la creșterea prețurilor și agravând cea mai gravă criză energetică din Europa din ultimele decenii. Coaliția de guvernământ din Berlin a impus ca facilitățile să fie pline în proporție de 85% până în octombrie și 95% până în noiembrie.

Prețul gazelor a crescut din nou

Prețurile gazelor naturale europene au crescut , după ce gigantul energetic de stat al Rusiei, Gazprom, a declarat că va închide cea mai mare infrastructură de gaze din Europa timp de trei zile de la sfârșitul lunii, scrie cnbc.com.

Lucrările de întreținere neprogramate la conducta Nord Stream 1, care trece din Rusia până în Germania prin Marea Baltică, adâncesc o dispută privind gazele dintre Rusia și Uniunea Europeană și exacerbaează atât riscul unei recesiuni, cât și al penuriei de gaze la iarnă.

Prețul gazului în prima lună la hub-ul olandez TTF, un etalon european pentru tranzacționarea gazelor naturale, a crescut luni cu 19%, ajungând la 291,5 euro (291,9 dolari) pe megawatt oră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)