Democrații americani sunt din ce în ce mai îngrijorați că sondajele numără mai puține voturi pentru Donald Trump decât există în mod real

Democrații americani sunt din ce în ce mai îngrijorați că sondajele numără mai puține voturi pentru Donald Trump decât există în mod real
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Democrații sunt din ce în ce mai îngrijorați că sondajele subcontorizează sprijinul alegătorilor lui Donald Trump și cred că perspectivele sale de a câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie sunt mult mai mari decât sugerează cifrele sondajelor de opinie, arată The Guardian.

În unele state avantajul lui Harris este de doar 1 sau 2%

Chiar dacă majoritatea sondajelor naționale arată rezultate consistente, deși moderate pentru Kamala Harris, candidata democrată, unii susținători sunt deranjați de marja redusă a avantajului ei în Pennsylvania, Michigan și Wisconsin – statele în care se consideră că trebuie să câștige pentru a ajunge la Casa Albă.

Deși unele sondaje au arătat că vicepreședintele are un avantaj între patru și șase puncte în Pennsylvania – în general considerat cel mai important stat indecis – altele arată că Trump este în urmă cu diferențe mult mai mici.

Diferențe mai mici îi separă pe cei doi în Michigan și Wisconsin, unde avantajul lui Harris este de doar 1 sau 2%, potrivit mai multor sondaje recente.

La baza temerilor democraților se află faptul că se știe că Trump a depășit cu mult previziunile în toate cele trei state în 2016, când le-a câștigat cu puțin timp înainte de triumful său electoral asupra Hillary Clinton și în 2020, când a fost depășit de Joe Biden cu mult mai puține voturi decât cele anunțate de sondaje.

Avantajul lui Harris scade cu o medie de 2,4% în statele indecise

Îngrijorările sunt agravate de cel mai recent sondaj New York Times/Siena, care arată că Trump a avut performanțe mai puternice în trei state – Georgia, Arizona și Carolina de Nord – decât a făcut-o în urmă cu doar câteva săptămâni în urmă.

Sondajul arată că republicanul conduce cu cinci puncte – 50 până la 45% – în Arizona, pe care Biden a câștigat cu puțin peste 10.000 de voturi în 2020, și cu patru puncte – 49 până la 45% – în Georgia, care a fost câștigată de președinte cu o marjă similară.

O proiecție separată a Focaldata – folosind un model care ia în considerare diferiți factori demografici în determinarea probabilității ca anumite cohorte să voteze – reduce avantajul lui Harris cu o medie de 2,4% în statele indecise.

Singura știre încurajatoare pentru Harris este că va câștiga fiecare stat indecis, cu excepția statului Georgia, dacă sondajele se dovedesc a fi la fel de greșite precum au fost în campania pentru alegerile intermediare pentru Congres din 2022.

Acest lucru nu i-a liniștit pe unii democrați, care notează că atât Clinton, cât și Biden au avut rezultate mai bune împotriva lui Trump la sondaje – atât la nivel național, cât și în statele indecise – decât are Harris acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`