Demararea procesului de vaccinare în Republica Moldova, discutată de premierul interimar Ciocoi cu ambasadorul Ioniță. România, gata să ofere sprijinul necesar

Publicat: 25 01. 2021, 15:05
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ruslan Shalapuda

Daniel Ioniță, ambasadorul român la Chișinău, a avut o întrevedere cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, alături de care a făcut un schimb de opinii cu privire la cooperarea pe agendele bilaterale în diverse domenii și impulsionarea relațiilor între cele două state, transmite Deschide.md. Prioritar, cei doi oficiali au discutat despre situația epidemiologică de pe cele două maluri ale Prutului. Totodată, a fost reiterată disponibilitatea României de a oferi sprijinul necesar Republicii Moldova, inclusiv vaccinul anti-COVID-19.

Discuție între Aureliu Ciocoi, premierul interimar al Republicii Moldova, și Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău. România e gata să ofere sprijinul necesar

Daniel Ioniță și Aureliu Ciocoi au discutat, așadar, despre situația epidemiologică de pe cele două maluri ale Prutului, dar și despre capacitatea sistemului sanitar de a face față presiunilor și numărului de infectări zilnice.

A fost reiterată disponibilitatea României de a oferi sprijinul necesar Republicii Moldova, inclusiv vaccinul anti-COVID-19, context în care premierul interimar de la Chișinău a precizat că instituțiile medico-sanitare din stânga Prutului sunt pregătite să demareze procesul de vaccinare.

Premierul interimar al Republicii Moldova a exprimat gratitudine autorităților române pentru suportul oferit de-a lungul timpului în procesul de modernizare a instituțiilor de învățământ, de aprofundare a relațiilor economice și comerciale, de sprijin în procesul de integrare europeană, dar mai ales pentru suportul generos acordat în perioada pandemiei de COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis anunța un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova. Ce a spus despre procesul de vaccinare anti-COVID-19 din stânga Prutului

Președintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Chișinău în finalul anului trecut, ocazie cu care anunța un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova, care constă printre altele în susținerea procesului de vaccinare anti-COVID-19, prin furnizarea a până la 200.000 de doze și trimiterea unei echipe de experți români. De asemenea, România va furniza – așa cum a mai făcut-o – medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19.

„România își dorește ca Republica Moldova să prospere, iar cetățenii săi să se bucure de instituții democratice și puternice, capabile să le asigure securitatea și bunăstarea. Cu aceeași forță și convingere ca și până acum, vom urmări menținerea și promovarea Republicii Moldova ca temă prioritară pe agenda Uniunii Europene și a Statelor Membre ale Uniunii Europene, precum și consolidarea sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova.Doresc să subliniez în mod special că România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova. Prezența mea astăzi aici, investițiile realizate dezinteresat de România și asistența semnificativă pe care România a oferit-o în ultimul an pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 dovedesc acest lucru”, declara Președintele României, la Chișinău.