CORONAVIRUS | Bulgaria impune comercianților să vândă produse locale

CORONAVIRUS | Bulgaria impune comercianților să vândă produse locale
Foto: Hepta

Guvernul Bulgariei a emis, luni, un decret prin care impune lanțurilor de supermarketuri să vândă și produse alimentare fabricate în regiunile lor, urmărind reducerea perturbărilor cauzate de pandemia de coronavirus asupra producătorilor de alimente din țară.

Decretul, aprobat într-o ședință specială

Această măsură a fost aprobată în cadrul unei ședințe specială a Cabinetului, organizată prin videoconferință. Ea necesită, potrivit Misterului Agriculturii, afișarea unor anunțuri într-un mod care să clarifice faptul că produsele alimentare au fost produse la nivel local.

Astfel, comercianții au fost obligați să aloce spațiu „suficient” pentru aceste produse, dar în comunicatul dat de instituție nu este specificat cerințele de spațiu exacte și nici nu este dat un termen pentru aplicarea decretului.

Ministerul a spus că decretul nu impunea comercianților să-și schimbe contractele de furnizare existente, ci a fost menit să evidențieze producția locală pentru a oferi consumatorilor o alegere în cunoștință de cauză.

Produsele alimentare afectate de decret sunt laptele și produsele lactate, carnea proaspătă și ouăle, peștele, fructele și legumele de sezon, precum și mierea.

Cum au definit autoritățile producătorii locali?

Conform documentului, un producător local a fost definit ca unul care operează în același district administrativ ca supermarketul în cauză, precum și în oricare dintre districtele administrative vecine.

În cazul capitalei Sofia, care este o entitate distinctă de districtul Sofia, producătorii locali sunt cei care provin din districtul Sofia, orice district vecin, precum și din districtul Plovdiv, scrie sofiaglobe.com.

Această măsură se aplica numai lanțurilor de retail care au supermarketuri în trei sau mai multe districte administrative.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Grupul de Comunicare Strategică a declarat, luni, că 6.633 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 318 s-au stins din viață.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.700. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. Astfel că, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Momentan, 231 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 914 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Conform Grupului de Comunicare Strategică, 703 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 196 de români din Spania, 420 din Italia, 21 din Franța, 9 din Germania, 42 din Marea Britanie, 2 din Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, și până la acest moment, 47 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 11 în Franța, 12 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

Numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăsit un milion de cazuri.

Mai precis, peste 1.800.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 116.700 , iar peste 435 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`