De ce Ursula von der Leyen a cerut amânarea prezentării noii sale echipe de comisari europeni

De ce Ursula von der Leyen a cerut amânarea prezentării noii sale echipe de comisari europeni
Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătoarea de cuvânt adjunctă a Parlamentului European, Delphine Colard, a anunțat că discuţia privind structura viitorului executiv comunitar, prevăzută iniţial pentru ziua de miercuri, 11 septembrie, va avea loc marţi, 17 septembrie, la Strasbourg.

Ursula von der Leyen urma să discute cu Președinta Parlamentului European și președinții grupurilor politice din PE (Conferința Președinților / COP) structura și portofoliile propuse pentru viitoarea Comisie Europeană miercuri, 11 septembrie, la ora 8.

„La solicitarea Comisiei Europene, discuția privind structura viitoarei CE (prevăzută inițial pentru mâine), va avea loc marți, 17 septembrie, la ora 9:00 CEST, la Strasbourg”, a comunicat, marți, pe platforma X, purtătoarea de cuvânt adjunctă a Parlamentului European, Delphine Colard.

Ulterior, la solicitarea presei, a fost comunicat și motivul amânării:

„Petntru ca Parlamentul Sloveniei trebuie să își prezinte opinia privind candidatul propus de Slovenia pentru funcția de comisar european. Guvernul Sloveniei a informat Comisia ca va avea opinia Parlamentului Sloveniei la finalul acestei săptămâni. În acest context, Comisia a solicitat amânarea discuției pentru a putea prezenta în fața liderilor PE compoziția finală a Comisiei propuse”.

Această întâlnire va crea cadrul pentru lansarea procesului de evaluare a comisarilor desemnați, incluzând audierile de confirmare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:05 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a dispărut. Ea a fost dată în urmărire națională
17:56 - Fosta purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump este acuzată că a criticat-o pe Kamala Harris pentru că nu are copii biologici. Reacție chiar din campania republicanului
17:55 - Ce este ceaiul de banane și ce beneficii ascunse are pentru sănătate? Modul simplu în care se prepară
17:48 - Procesul lui Dumitru Buzatu se reia de la zero. Motivul pentru care magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis acest lucru
17:34 - Sergiu Bîlcea (PNL), după protestele pensionarilor siderurgiști și cei din minerit: Sper că în cel mai scurt timp această schimbare legislativă să intre în procedură (VIDEO)
17:32 - Iulian Fota: România nu și-a subsumat securitatea națională Alianței. Dacă există un pericol direct și iminent, avem toată baza legală și legimitatea să acționăm / Avem interese legate de R. Moldova, care nu sunt acoperite de NATO (VIDEO)
17:31 - Fructul minune care rezistă chiar și un an fără să se strice. Ce proprietăți și beneficii are pentru sănătate
17:28 - De ce a ales Jorge școala privată pentru copiii săi: „Învățatul în exces la toate materiile nu cred că e benefic”
17:09 - Peste 30 de minore din județul Botoșani au devenit mame în acest an. Patru dintre nou-născuți sunt în plasament la asistenți maternali
17:06 - Un nou traseu turistic a apărut în România. Este învăluit în mister și într-o istorie fascinantă