Danemarca a respins recunoașterea statului palestinian. „Nu există cu adevărat condiții prealabile”

Danemarca a respins recunoașterea statului palestinian. „Nu există cu adevărat condiții prealabile”
Sursa foto: Pixabay

Guvernul danez a respins un proiect de lege privind recunoașterea statului palestinian. Ministrul de externe danez a declarat că Palestina nu poate fi recunoscută din cauza lipsei condițiilor prealabile necesare pentru o țară independentă.

Proiectul de lege a fost respins marți

Proiectul de lege danez a fost propus la sfârșitul lunii februarie de către patru partide de stânga, potrivit G4Media. 

„Nu putem recunoaşte un stat palestinian independent, din simplul motiv că nu există cu adevărat condiţiile prealabile”, a declarat ministrul de externe Lars Lokke Rasmussen în momentul în care proiectul de lege a fost dezbătut pentru prima dată în parlament, în luna aprilie.

„Nu putem susţine această rezoluţie, dar ne dorim să vină o zi în care vom putea”, a adăugat Rasmussen, care nu a fost prezent la votul de marţi.

Danemarca susține că Israelul ar trebui să respecte dreptul internațional

Statul danez a transmis după atacul Hamas din 7 octombrie 2023, că Israelul are dreptul să se apere, însă ar trebui să respecte dreptul internațional și să dea dovadă de reținere.

Irlanda, Spania și Norvegia au recunoscut marți statul palestinian. Anunțul lor a provocat tensiuni în Israel, care a denumit acest gest drept „recompensă pentru terorism” şi şi-a rechemat ambasadorii.

Cele trei state au explicat că decizia lor are scopul de a accelera eforturile de oprire a focurilor în războiul dintre Israel și Hamas în Gaza. Mai mult, acestea au îndemnat și alte țări să le urmeze exemplul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)
21:48 - Sancțiunea primită de un șofer prins pe DN 1 cu o viteză de 213 km/h. IPJ Sibiu: Viteza se premiază!