Dalai Lama regretă că l-a întrebat pe un băiat dacă vrea să-i sugă limba

Dalai Lama regretă că l-a întrebat pe un băiat dacă vrea să-i sugă limba
Fotografii și videoclipuri de la eveniment au fost încărcate pe rețelele de socializare în luna martie, sursă foto: captură YT

Dalai Lama și-a cerut scuze după ce o înregistrare îl arată pe acesta întrebând un băiat dacă vrea să îi sugă limba liderului spiritual tibetan.

Videoclipul îl arată pe Dalai Lama sărutându-l pe copil pe gură

Purtătorul său de cuvânt a declarat că Dalai Lama dorește să își ceară scuze copilului și familiei acestuia „pentru răul pe care cuvintele sale l-au provocat”.

„Sanctitatea Sa îi tachinează adesea pe oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi. El regretă incidentul”, a precizat biroul de comunicare a liderului tibetan.

Imaginile au stârnit numeroase critici, mulți utilizatori de rețele de socializare afirmând că sunt nepotrivite și deranjante, anunță BBC.

Se pare că incidentul a avut loc la templul lui Dalai Lama din Dharamshala, în 28 februarie.
Acesta interacționase cu aproximativ 120 de studenți care au finalizat un program de formare profesională organizat de Fundația M3M, ramura filantropică a companiei imobiliare M3M Group.

Fotografii și videoclipuri de la eveniment au fost încărcate pe rețelele de socializare în luna martie.
Într-unul dintre videoclipuri, băiatul este văzut întrebând dacă îl poate îmbrățișa pe Dalai Lama. Liderul îi face semn spre obraz, spunând „mai întâi aici”, iar băiatul îl sărută pe obraz și îl îmbrățișează.

Apoi, în timp ce îl ține de mână pe băiat, Dalai Lama face un gest către buze și spune „cred că și aici” și îl sărută pe băiat pe buze.

Dalai Lama își pune apoi fruntea pe cea a băiatului, înainte de a scoate limba, spunând „și suge-mi limba”. În timp ce unii oameni râd, băiatul scoate limba înainte de a o retrage puțin, la fel ca Dalai Lama.
Apoi au loc mai multe îmbrățișări, în timp ce liderul spiritual îi vorbește băiatului pentru încă un timp, spunându-i să se uite la „ființele umane bune care emană pace și fericire”.

Dalai Lama trăiește în exil în India de când a fugit din Tibet în 1959, în urma unei revolte împotriva dominației chineze.

În 2019, biroul lui Dalai Lama și-a cerut scuze după ce liderul spiritual a declarat într-un interviu pentru BBC că orice viitoare femeie Dalai Lama ar trebui să fie „atrăgătoare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)