Cutremur pe piața auto din SUA: Cea mai mare fabrică a Ford, închisă

Cutremur pe piața auto din SUA: Cea mai mare fabrică a Ford, închisă
Sursa foto: Shutterstock

Decizia surprinzătoare de a închide cea mai mare și mai profitabilă fabrică a Ford, situată în Kentucky, a amplificat tensiunile dintre United Auto Workers (UAW) și cele „Trei Mari Companii” auto de la Detroit. Greva la această fabrică, care a adus împreună 8.700 de lucrători, este considerată cea mai semnificativă de la debutul grevelor țintite cu patru săptămâni în urmă, generând un avertisment pentru Stellantis și General Motors (GM), relatează Reuters.

Mii de muncitori, concediați

Numărul lucrătorilor aflați în grevă în industria auto din SUA se apropie de un sfert din totalul de 150.000 de membri UAW, iar mii de alți lucrători au fost concediați din fabrici care nu sunt în grevă. Aceasta a dus la o creștere a tensiunilor între sindicat și companii.

Decizia de închidere a fabricii Ford din Kentucky are un impact financiar semnificativ asupra producătorului de automobile. Această fabrică generează vânzări anuale de aproximativ 25 de miliarde de dolari, reprezentând aproximativ o șase parte din veniturile globale ale companiei.

Tensiunile cresc pe măsură ce sindicatul continuă să își susțină revendicările

Sindicatul UAW dorește salarii mai mari și eliminarea sistemului salarial cu două niveluri, alături de alte revendicări, inclusiv extinderea sindicatelor la fabricile de baterii.

Greva la Kentucky reprezintă un semnal de alarmă pentru producătorii auto Stellantis și GM, a căror oferte privind salariile și beneficiile sunt mai mici decât cele ale Ford.

Tensiunile cresc pe măsură ce sindicatul continuă să își susțină revendicările, iar producătorii auto din Detroit se pregătesc să raporteze rezultatele financiare ale celui de-al treilea trimestru. UAW își folosește influența pentru a obține un contract mai avantajos.

Sindicatul a declanșat greve la cinci fabrici de asamblare și la 38 de depozite de piese operate de GM și Stellantis, demonstrând hotărârea de a-și atinge obiectivele prin mijloacele potrivite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare