Cutremur de 7 grade în Japonia: 6 morți și zeci de răniți (FOTO, VIDEO)

Japonia a fost zguduită de un nou cutremur cu magnitudinea 7,3. Cel puțin șase persoane au murit, iar zeci au fost rănite. Zilele trecute, mai multe cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 5 şi 7 pe Richter au lovit ţara şi au provocat moartea a cel puţin 9 persoane şi rănirea a peste o mie de oameni, transmite B1TV.

Autoritatile au emis o alerta de tsunami dupa cutremurul de magnituidne 7.3. Valuri de câteva zeci de centimetri au lovit litoralul Japoniei la câteva zeci de minute dupa seism. Au urmat doua replici cu magnitudini de 5,7 oi 5,8 grade pe scara Richter. Cel puțin șase persoane au murit, zeci au fost rănite sau sunt prinse sub dărâmături, iar numeroase clădiri s-au prăbușit în urma seismului. Jurnaliştii japonezi au relatat că 760 de persoane ar primi îngrijiri medicale în spitale, însă această cifră include și "persoanele care nu se simt bine", așa că este dificil de știut câți sunt răniți grav. Un oficial guvernamental a spus că aproape 80 de persoane ar fi prinse sau îngropate sub dărâmături.

Locuitorii din apropierea unui baraj au fost sfătuiți să părăsească zona din cauză că acesta s-ar putea prăbuși, a relatat postul de televiziune NHK. Un incendiu a izbucnit în ceea ce pare a fi o clădire de apartamente în orașul Yatsushiro, în timp ce unele persoane au rămas prinse într-un sanatoriu în orașul Mashiki, potrivit presei nipone. Totodata, aproape 200.000 de locuințe au rămas fără curent electric.

Epicentrul cutremurului a fost în apropiere de orașul Kumamoto, iar adâncimea a fost de 10 km, potrivit Institutului Geologic american.

Două cutremure de 6,2, respectiv 6,0 grade s-au produs joi în aceeaşi zonă.

Au existat oi clipe de fericire în noaptea de coomar ce s-a revarsat peste insula Kyushu din Japonia. Echipele de intervenție au reuoit sa salveze de sub darâmaturi o fetița de numai 8 luni. Momentul emo?ionant a renascut speranța deopotriva pentru echipajele de salvare oi locuitorii prefecturii Kumamoto, zona ce a fost epicentrul acestui dezastru.

Cutremur de 7 grade în Japonia

#DIRECT_ONE_ts25fe#

Zeci de cutremure de suprafața au lovit prefectura Kumamoto din Japonia oi au provocat moartea a cel puțin 9 persoane oi ranirea a peste o mie de persoane. Un cutremur de 6-7 grade nu ar reprezenta un mare pericol pentru Japonia în mod normal, dar din cauza ca seismele s-au produs la adâncimi cuprinse între 10 oi 23 de kilometri, ele au fost resimșite puternic. Zeci de case au fost în totalitate sau parțial distruse și iar mai multe incendii au izbucnit in urma miscarilor tectonice. Aproximativ 33.000 de persoane s-au refugiat în sute de centre deschise în cladiri publice unde au primit mâncare și paturi.

De asemenea, trenurile de mare viteza din zona Kumamoto au fost oprite din cauza caderilor de tensiune. Totodata, celebrul castel din Kumamoto, construit în secolul XV si cunoscut drept unul dintre cele mai populare destinații turistice din zona, a fost serios avariat în urma valului de seisme. În schimb oficiali ai Uzinei Electrice Kyushu, din sud-vestul Japoniei, au raportat ca reactoarele nucleare ale unitatii, aflate la 130 de kilometri de Kumamoto, nu au fost avariate.

Cutremur în Japonia

#DIRECT_ONE_mldurk#

Primul cutremur s-a produs la o adâncime de 11 kilometri oi a avut epicentrul în regiunea Kumamoto. La peste patru ore dupa cutremur, Agenția Meteorologica din Japonia a înregistrat 20 de replici și a evaluat în creștere magnitudinea inițiala de 6,4 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`