Cutremur cu magnitudinea 6,7 în Turcia, resimțit și în Grecia. Doi oameni au murit. Turiștii români sunt în PERICOL (VIDEO + FOTO)

Cutremur cu magnitudinea 6,7 în Turcia, resimțit și în Grecia. Doi oameni au murit. Turiștii români sunt în PERICOL (VIDEO + FOTO)

Un cutremur cu magnitudine 6,7 a avut loc în noaptea de joi spre vineri aproape de Bodrum, în Turcia, și s-a resimțit și în Grecia, potrivit AFP.

În urma cutremurului două persoane și-au pierdut viața în insula grecească Kos, din Marea Egee, iar aproximativ 200 au fost rănite, scrie The Guardian.

"Avem doi morți și răniți (…). Plafonul unei clădiri s-a prăbușit", a spus un responsabil al spitalului din Kos pentru France Presse.

Epicentrul cutremurului a avut loc la 10 km de Bodrum, în Turcia și la 16,2 de Kos, în Grecia.

Cutremurul a avut loc într-o zonă în care sunt mulți turiști, o parte dintre ei români.

#DIRECT_ONE_jyvols#

Cutremurul a fost urmat de 20 de replici, mulți turiști alegând să doarmă sub cerul liber, fiindu-le teamă să se întoarcă în camerele de hotel.

Mai multe clădirti au fost afectate, iar acoperișul unui bar din Kos s-a prăbușit.

#DIRECT_ONE_oo5tsr#

În Bodrum mai multe magazine din cartierul Gumbet au avut de suferit din cauza ridicării nivelului mării. Un hotel a fost inundat.

Potrivit datelor institutului american de monitorizare geologică, magnitudinea inițială a seismului a fost evaluată la 6,9, dar apoi a fost revizuită la 6,7.

Însă abia apoi a venit dezastrul. Un tsunami a lovit orașul turc Bodrum. Zeci de oameni au ajuns la spital, fiind răniți în încercarea de a se evacua din stațiune după cutremur.

#DIRECT_ONE_33ri5d#

Imaginile au surprins sute de oameni ieșind din clădiri și stând în stradă, mașini care se mișcă și obiecte căzute de pe rafturile magazinelor. Cutremurul s-a simțit în mai multe zone din provincia Mugla.

Mai multe reţele electrice au fost rupte în urma seismului şi au izbucnit incendii.

În Grecia, cea mai afectată de cutremur este localitatea Kos. Cel puţin doi oameni au murit, iar alte peste 100 de persoane au fost transportate la spital.

Autoritățile elene au trimis elicoptere pentru a-i evacua pe răniți către insula Rhodos.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`