Curtea Supremă a SUA refuză să se pronunțe accelerat în cazul imunității lui Donald Trump. Procurorul special Jack Smith spera la o hotărâre rapidă

Curtea Supremă a SUA refuză să se pronunțe accelerat în cazul imunității lui Donald Trump. Procurorul special Jack Smith spera la o hotărâre rapidă
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Curtea Supremă a SUA a refuzat să se pronunțe accelerat și va merge pe procedura normală în speța în care trebuie să se stabilească dacă Donald Trump beneficiază sau nu de imunitate în fața cercetărilor penale din dosarul privind amestecul în alegerile din 2020, relatează Fox News.

Procurorul special Jack Smith spera la o decizie rapidă în cazul imunității lui Donald Trump

Procesul penal al lui Donald Trump urma să înceapă pe 4 martie, la Washington D.C., dar este neclar dacă decizia Curții Supreme va duce la o amânare a cazului.

Inițial, pocurorul special Jack Smith ceruse Curții Supreme să emită argumente în procedură accelerată cu privire la speța imunității prezidențiale.

Curtea de Apel din Circuitul D.C. a indicat deja că va emite o opinie în procedură accelerată.

Echipa lui Donald Trump a răspuns în scris la solicitarea lui Smith și a îndemnat Curtea Supremă să nu grăbească lucrurile.

„Acest apel ridică întrebări importante, istorice (…). Procurorul special susține că este de o importanță publică imperativă să fie soluționate cererile de imunitate ale pârâtului de către această Curte. Asta nu înseamnă, totuși, că ar trebui Curtea să abordeze cazul înainte ca instanțele inferioare să își finalizeze analiza”, spun avocații lui Donald Trump, care consideră că recursul fostului președinte ar trebui judecat întâi de Curtea de Apel din D.C.

În acest dosar, Donald Trump este acuzat de conspirație pentru fraudarea Statelor Unite, conspirație pentru a obstrucționa o procedură oficială, obstrucție și tentativă de obstrucție a unei proceduri oficiale și conspirație împotriva drepturilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`