Curtea Supremă a SUA consideră că Trump are „imunitate absolută” și nu va fi urmărit penal înainte de alegeri

Curtea Supremă a SUA consideră că Trump are „imunitate absolută” și nu va fi urmărit penal înainte de alegeri

Curtea Supremă a SUA a hotărât că foștii președinți au dreptul la un anumit grad de imunitate față de urmărirea penală, reducând dramatic probabilitatea ca procesul penal federal împotriva lui Donald Trump, sub acuzația pe care el a complotat pentru a opri transferul puterii, să aibă loc înainte de alegerile din 2024.

Procesul lui Trump nu poate începe mai devreme de 20 septembrie

Majoritatea conservatoare a curții a constatat că președinții erau protejați de urmărirea penală pentru acțiuni oficiale care se extindeau în „perimetrul exterior” al biroului său, dar ar putea fi acuzați pentru comportamentul întreprins în mod personal sau privat, anunță The Guardian.

Trump este acuzat că a supravegheat efortul de subminare a alegerilor din 2020, inclusiv două acuzații de conspirație pentru a obstrucționa certificarea rezultatelor alegerilor, conspirație pentru fraudarea guvernului și conspirație pentru a anula votul alegătorilor.

Printre acuzații: Trump a răspândit afirmații false de fraudă electorală, a complotat pentru a recruta liste false de alegători, a făcut presiuni asupra oficialilor departamentului de justiție al SUA să deschidă investigații false în frauda electorală și l-a presat pe vicepreședintele său, Mike Pence, să obstrucționeze certificarea de către Congres a victoriei lui Joe Biden.

Strategia juridică a lui Trump pentru toate cazurile sale penale federale – el se confruntă și cu acuzații în Florida pentru reținerea ilegală de documente clasificate – a fost să le amâne până după alegeri, în speranța că va fi reales.

Un proces în cazul lui Trump nu poate începe mai devreme de 20 septembrie, deoarece avocații lui Trump mai au 88 de zile la dispoziție pentru a pregăti apărarea după ce cazul a fost înghețat automat atunci când au lansat apelul pentru imunitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)
19:55 - Volodimir Zelenski spune că le va prezenta aliaților „Planul Victoriei” pentru „un final just al războiului cu Rusia”. Reuniune la Baza Ramstein din Germania
19:26 - CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă
19:10 - Accident violent pe Valea Oltului. O tânără a murit și alte două persoane au fost rănite
18:51 - Horoscop Alina Bădic săptămâna 6 – 12 octombrie 2024. O conexiune specială cu elemente de destin (VIDEO)