Cursa Wizz Air Eindhoven – București a aterizat de urgență la Nurnberg, în urma unui scandal făcut la bord de un român

Cursa Wizz Air Eindhoven – București a aterizat de urgență la Nurnberg, în urma unui scandal făcut la bord de un român
Sursa Foto: Freepik.com

Un avion Wizz Air din Eindhoven a fost nevoit să facă o escală la Nürnberg, Germania, miercuri dimineață. Un român agresiv din zborul spre București a stârnit furori și a refuzat să urmeze instrucțiunile echipajului de zbor, potrivit omroepbrabant.nl.

S-a luat atunci decizia de a face o escală, iar bărbatul a fost nevoit să părăsească avionul. Acesta a fost arestat de poliție. „S-a supărat foarte tare pe echipaj și a lovit coșurile de bagaje”.

Vacanța lui Auke (22) și Yael (21) în România a început miercuri foarte diferit decât își imaginaseră. Dimineața au plecat de la aeroportul Eindhoven spre București, dar avionul în care se aflau a trebuit brusc să devieze spre Nürnberg, Germania. Un bărbat agresiv este apoi deportat.

Avionul este deja în mers când un bărbat care stă în spatele lui Auke și Yael începe brusc să strige tare. Însoțitorii de zbor vin la el pentru a-l calma, dar asta are efectul opus. „Omul s-a supărat foarte tare pe personal și a lovit coșurile de bagaje”, spune Auke. Nu vorbește olandeză sau engleză, așa că pasagerii nu știu ce se întâmplă. „Nici un român, care stătea în spatele nostru, nu prea a înțeles. Dar a putut să ne spună că bărbatul amenință personalul”.

Unul dintre însoțitorii de bord merge în cabina de pilotaj pentru a explica situația pilotului. „A strigat prin difuzoare că bărbatul primește un ultim avertisment, altfel vom ateriza undeva”. Pasagerii și personalul încearcă să-l calmeze, dar bărbatul continuă să manifeste un comportament agresiv. O serie de pasageri sunt șocați de comportamentul bărbatului și decid să stea altundeva în avion. „Erau încă locuri goale în față, așa că a fost posibil”, spune Auke.

Când una dintre stewardese vine cu un formular pe care bărbatul trebuie să-l semneze, situația se intensifică. „Nu știu exact ce era pe el. Probabil a trebuit să semneze că se va comporta”, continuă Auke. Bărbatul refuză și se înfurie din nou. Alți pasageri văd ce urmează: o escală și o întârziere. Și așa se înfurie pe bărbat.

Stewardesa se întoarce în cockpit și apoi pilotul anunță rapid aterizarea la Nürnberg.

Când avionul aterizează în Germania, trei dube cu polițiști îl așteaptă pe bărbat. Își ia bagajul de mână și iese el însuși din avion. Ceilalți pasageri au voie să rămână așezați. Ofițerii vorbesc apoi cu echipajul de zbor timp de aproximativ o jumătate de oră. Pentru rapoarte, crede Auke. De asemenea, geanta bărbatului trebuie scoasă din cală. După aproximativ o oră, avionul decolează din nou și pasagerii zboară până la urmă la București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)