LIKE A BOSS! Donald TRUMP și-a bătut joc de AL TREILEA om în stat: I-a anulat o deplasare externă și i-a trimis înapoi bagajele în Congres (FOTO)

LIKE A BOSS! Donald TRUMP și-a bătut joc de AL TREILEA om în stat: I-a anulat o deplasare externă și i-a trimis înapoi bagajele în Congres (FOTO)
Sursă foto: Hepta.ro

Președintele SUA, Donald Trump, pare într-o formă de zile mari, în ciuda blocajului fără precedent din Administrația Americană. În plin război cu democrații, Trump și-a bătut efectiv joc de al treilea om în stat, Nancy Pelosi, anulându-i o serie de deplasări externe. Mai mult, el i-a trimis bagajele, cu un cărucior de aeroport, la sediul Congresului.

Totul s-a întâmplat la nici 24 de ore după ce Pelosi i-a recomandat să-şi reprogrameze discursul despre „Starea Naţiunii” pentru data de 29 ianuarie, relatează CNN.

Pentru a-şi justifica gestul, Donald Trump a invocat aşa-numitul blocaj guvernamental prin care Statele Unite trece în momentul de faţă şi care, potrivit lui Trump, ar fi dus la o lipsă de fonduri.

„Datorită blocajului, cu părere de rău dorim să vă informăm că deplasările în Bruxelles, Egipt şi Afganistan au fost amânate. Luând în vedere faptul că 800.000 de măreţi americani nu îşi primesc plata, suntem siguri că veţi fi de acord că amânarea acestor evenimente de relaţii publice este complet justificată”, se arată într-o scrisoare trimisă de Donald Trump către Nancy Pelosi.

Foto: Căruț plin cu bagaje aparținând democratei Nancy Pelosi (sursă foto: thegatewaypundit.com)

„Bineînţeles, dacă doriţi să vă faceţi deplasările folosind liniile comerciale, cu siguranţă ar fi prerogativul dumneavoastră”, mai scrie în mesaj. Precizarea lui Trump a fost necesară după ce s-a descoperit că reprezentanta democraților ar fi trebuit să călătorească cu un avion militar, deși deplasarea ei era una de PR.

„Aştept cu nerăbdare să vă văd şi cu chiar mai multă nerăbdare să văd cum periculoasa noastră graniţă de sud primeşte atenţia, finanţarea şi securitatea de care are nevoie cu disperare”, a încheiat Donald Trump scrisoarea.

Gestul preşedintelui Trump a venit după ce, miercuri, aceasta a sugerat amânarea discursului despre „Starea Naţiunii” până după încheierea blocajului guvernamental.

Din păcate, datorită îngrijorărilor legate de securitate și dacă Guvernul nu se redeschide săptămâna aceasta, sugerez să colaborăm pentru a stabili o altă dată potrivită, după ce Guvernul va fi fost redeschis, pentru acest discurs sau pentru dvs. să luați în considerare transmiterea către Congres a discursului dvs. în scris, pe 29 ianuarie”, a declarat miercuri Nancy Pelosi.

De asemenea, gestul mai vine şi după ce Camera Reprezentanțílor (dominată acum de Partidul Democrat – din care provine Nancy Pelosi) a respins cererea de finanţare a zidului pe care Donald Trump vrea să-l construiască la graniţa cu Mexicul. Ulterior acelui refuz, Statele Unite a intrat în aşa-numitul blocajguvernamental.

În timpul acestui blocaj guvernamentul, care s-a întins deja pe parcursul a 27 de zile, nu vor avea loc întâlniri între oficiali ai Casei Albe şi ai Congresului. De asemenea, activitatea mai multor instituții de stat a fost oprită parțial sau în totalitate.

Donald Trump a cerut 5,7 miliarde de dolari pentru construirea zidului de la graniţa cu Mexicul, un zid care s-ar întinde pe o lugime de 2.000 de kilometri, în situaţia în care ar fi construit.

Foto: Nancy Pelosi (Patidul Democrat), președintele Camerei Reprezentanților (sursă foto: hepta.ro)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie