Cum arată sondajele în SUA, cu 15 zile înainte de alegerile prezidențiale? Kamala Harris și Donald Trump sunt într-o cursă mai strânsă ca niciodată

Cum arată sondajele în SUA, cu 15 zile înainte de alegerile prezidențiale? Kamala Harris și Donald Trump sunt într-o cursă mai strânsă ca niciodată
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Cu 15 zile înaintea alegerilor prezidențiale, Kamala Harris și Donald Trump își continuă campaniile într-o cursă mai strânsă ca niciodată. Cei doi candidați vor vizita în aceste zile cele mai strategice state, în încercarea de a câștiga încrederea oamenilor.

Cum își continuă campaniile cei doi candidați

În această perioadă, vicepreședinetele Harris desfășoară un turneu-fugler în state importante din estul țării, precum Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin,iar Donald Trump efectuează vizite într-o regiune din sud-estul țării, respectiv North California. Această zonă a fost grav afectată de recentele fenomene meteo extreme, iar susținătorii lui Trump difuzează informații mincinoase cu privire la ajutoarele guvernamentale, conform romanialibera.ro. 

Conform unor date publicate luni, echipa de campanie a Kamalei Harris a reușit să strângă 270 de milioane de dolari doar în septembrie, în timp ce tabăra adversă a obținut doar 78 de milioane. Potrivit New York Times, vicepreședintele a strâns peste un miliard de dolari de la intrarea în campanie, în luna iulie, după retragerea președintelui în exercițiu Joe Biden. Totuși, sondajele arată că avantajul financiar nu îi aduce lui Harris și o posibilă victorie.

Cum arată sondajele în prezent

În cele șapte state cele mai importante pentru alegerile prezidențiale, ultmele sondaje publicate de New York Times arată că oamenii nu sunt capabili să îi departajeze pe cei doi candidați.

Același lucru se arată și într-un sondaj realizat de The Washington Post, efectuat pe 5.000 de alegători din aceleași state, în primele 15 zile din octombrie. Conform datelor, 47% intenţionează să voteze cu Kamala Harris şi 47% cu Donald Trump.

Un fost parlamentar republican îi va fi alături Kamalei Harris în cursa pentru prezidenție

Vicepreședinta SUA face campanie alături de fostul parlamentar republican, Liz Cheney, un adversar aprig al lui Donald Trump. Aceasta o susține pe Harris și încearcă să îi atragă pe conservatorii moderați în tabăra sa.

Alegătorii vizați sunt cei din periferiile rezidențiale din Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin şi mai ales cele în care fostul ambasador american la ONU, Nikki Haley, a reuşit să ia voturi de la fostul preşedinte în timpul alegerilor primare republicane.

Donald Trump a început să își crească nivelul de violență verbală la adresa contracandidatei sale. „Ar trebui să-i spuneţi Kamalei Harris că v-aţi săturat (…). Eşti un vicepreşedinte de că…, cea mai rea, eşti concediată. Pleacă de-aici!”, le-a spus el susţinătorilor săi, sâmbătă, în Pennsylvania.

Trump a vizitat regiunile grav afectate de uragan

Candidatul republican a efectuat luni mai multe vizite în North Carolina, la Asheville, un oraş grav afectat de uraganul Helene la sfârşitul lui septembrie. „Tocmai am făcut primul duş cald azi”, a declarat vineri Shelley Hughes, o locuitoare a unei comune apropiate de Asheville, care spune că va vota cu candidatul republican.

„Totul seamănă cu o zonă de război. N-am alt cuvânt mai bun să descriu situaţia”, a adăugat ea. Helene a fost al doilea cel mai dezastruos uragan care a lovit Statele Unite de mai bine de jumătate de secol. În urma fenomenelor meteo extreme, 240 de persoane din sud-estul țării, dintre care cel puţin 124 în North Carolina, și-au pierdut viața.

Fostul președinte a lansat acuzații mincinoase la adresa gestionării guvernamentale a acestor catastrofe, dintre care mai multe au fost anulate de guvernatorii statelor respective, inclusiv republicani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`