Cum arată declarația de avere a lui Vladimir Putin. Ce bunuri și conturi pretinde că are

Cum arată declarația de avere a lui Vladimir Putin. Ce bunuri și conturi pretinde că are
Sursa Foto: Hepta - Pavel Bednyakov

Vladimir Putin, aflat la al cincilea mandat de președinte al Rusiei și candidat pentru al șaselea, a transmis Comisiei Electorale Centrale din Moscova declarația sa de avere.

Alegerile din Rusia de anul acesta sunt practic o formalitate, având în vedere că Putin a avut grijă să-și elimine orice potențial adversar. Potrivit legii, el poate fi președinte până în 2036, când va avea 84 de ani.

Ce avere a declarat Vladimir Putin

Putin a declarat că are un apartament de 77 de metri pătrați în Sank Petersburg, orașul său natal, și un garaj de 18 metri pătrați tot acolo, informează Meduza.

Acesta a mai trecut în declarația de avere două mașini GAZ M21 din 1960, respectiv 1965, produse sub licență Ford, o Lada 2121 din 2009 și o remorcă sovietică SCRIF din 1987, care poate fi folosită ca mini-rulotă.

Putin mai are un cont cu 40 de milioane de ruble (puțin peste 400.000 de dolari) și dividende de 64.000 de ruble.

În ultimul său mandat, Vladimir Putin a câștigat peste 67 de milioane de ruble – salariul de președinte, comisionul de la depozite bancare și pensia, inclusiv una militară de fost agent FSB. În schimb, în ultimii șase ani nu a făcut achiziții.

Vladimir Putin, proprietate de peste un miliard de euro la Marea Neagră

Evident, dictatorul de la Kremlin are o avere cu mult mai mare, pe care nu a declarat-o.

De exemplu, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, și echipa sa au realizat în 2021 un reportaj despre un palat pe un domeniu de 7.000 de hectare, la malul Mării Negre, care îi aparține lui Putin. Proprietatea s-ar ridica la un miliard de euro, bani obținuți de la oligarhii ruși, care sunt dependenți de el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”