Cum a supraviețuit un pensionar blocat cu mașina în zăpadă, într-un loc pustiu, timp de o săptămână

Cum a supraviețuit un pensionar blocat cu mașina în zăpadă, într-un loc pustiu, timp de o săptămână
Ford Escape-ul în care americanul a supraviețuit înghețului facebook/ Douglas County Sheriff’s Office - Nevada

Un pensionar american de 81 ani rămas cu mașina blocată în zăpadă timp de o săptămână, i-a spus fratelui său că a supraviețuit mâncând doar zăpadă și croasante.

Jerry Jouret din Big Pine, California, a pornit la drum spre Gardnerville, Nevada, pe 24 februarie – cu puțin timp înainte ca drumul să fie acoperit de o furtună de zăpadă iar o călătorie care ar fi trebui să dureze doar trei ore s-a transformat într-o supraviețuire în frig timp de șapte zile – informează Insider.

A ignorat avertismentele meteo riscând să moară de foame sau înghețat

Pe 24 februarie, autoritățile din California i-au avertizat pe cetățeni că vremea se va înrăutăți și i-a sfătuit să conducă cu grijă pe drumuri, potrivit unei postări pe Facebook.

Jouret a ignorat avertismentul și i-a asigurat pe membrii familiei că va pleca pe un drum mai mic, pentru că autostrada principală era închisă din cauza zăpezii și a gheții.

Zis și făcut însă, din cauza vizibilității reduse cauzată de viscol și zăpadă, bărbatul s-a abătut de la drumul principal și a rămas înțepenit cu mașina în zăpadă după doar 25 de kilometri de casă.

A supraviețuit datorită unui miracol

Baricadat într-un Ford Escape, pensionarul i-a relatat ulterior fratelui său că a supraviețuit timp de șapte zile și șase nopți, atunci când a fost salvat, mâncând zăpadă și croasantele pe care le avea întâmplător cu el în mașină.

„Cred cu adevărat că a fost un miracol”, a declarat, săptămâna trecută, Joe Jouret.

După patru zile în care nu au primit niciun semn din partea lui, familia a anunțat dispariția sa însă o altă furtună de zăpadă a zădărnicit eforturile de căutare până pe data de 2 martie după-amiaza când un semnal provenit de la telefonul lui Jouret a ajutat la indentificarea locației sale.

Echipele de salvare l-au găsit blocat în apropiere de drumul numit…Valea Morții

Mașina era îngropată sub zăpadă, fiind confundată cu natura din elicopter însă, după șase ore de căutări, echipa de salvatori a fost nevoită să se întoarcă pentru a realimenta când pilotul „s-a uitat în jos și a văzut ceva ce arăta ca o stâncă. Mai avea un căutător cu el în  și, uitându-se în jos, au văzut mașina fratelui meu. Era aproape complet îngropat în zăpadă”, a povestit Joe Jouret.

„După șase zile și șase nopți blocat în mașină sub zăpadă, înghețând fără mâncare, apă și cu o pătură foarte subțire, bunicul meu a fost salvat azi cu elicopterul”, a scris pe Facebook Christian Jouret.

Jerry Jouret a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale fiind externat chiar ziua următoare: „Zâmbea tot drumul înapoi spre aeroport. Era fericit să fi scăpat din acea situație” a povestit fratele său, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi