Povestea unui băiețel de numai opt ani care a supraviețuit cinci zile printre elefanți și lei a făcut ocolul lumii. Acesta a fost găsit în viață într-un parc de vânătoare din nordul Zimbabwe, locuit de unele dintre cele mai feroce animale de pe glob, potrivit unui membru al parlamentului.
Aventura băiatul a început când Tinotenda Pudu a călătorit la 23 km distanță de casă, ajungând în periculosul Matusadona Game Park, a declarat deputatul Mashonaland West, Mutsa Murombedzi, într-o postare pe X, potrivit BBC.
Copilul neînfricat petrecut cinci zile „dormind pe o stâncă, printre elefanți care răgeau, elefanți care treceau, mâncând fructe sălbatice”, a spus ea.
Parcul Matusadona are aproximativ 40 de lei, iar la un moment dat, a fost una dintre zonele cu cea mai mare densitate a populației de lei din Africa, potrivit African Parks.
Murombedzi a spus că băiatul și-a folosit cunoștințele despre sălbăticie și abilitățile de supraviețuire pentru a rămâne în viață.
Tinotenda a supraviețuit provocărilor la care a fost expus, mâncând fructe sălbatice și săpând mici fântâni în albiile uscate ale râurilor cu un băț, pentru a avea acces la apă potabilă. Această ultimă tehnică este învățată de copiii care locuiesc în zonele predispuse la secetă.
Membrii comunității locale Nyaminyami s-au organizat într-o echipă de căutare și băteau tobele în fiecare zi, în încercarea de a-l ghida pe micuț înapoi acasă.
Dar, în cele din urmă, gardienii parcului au fost cei care au reușit să-l găsească. În cea de-a cincea zi pe care o petrecea în sălbăticie, Tinotenda a auzit mașina unui gardian și a alergat spre ea. Însă, băiatul a ratat-o la limită, a spus parlamentarul. Din fericire, gardienii au observat „urme umane proaspete”, s-au întors și au început să îl caute pe băiat până l-au și găsit.
„Aceasta a fost probabil ultima lui șansă de a fi salvat după 5 zile în sălbăticie”, a spus parlamentarul.
Parcul are peste 1.470 km pătrați și găzduiește zebre, elefanți, hipopotami, lei și antilope.
Pe rețelele de socializare, oamenii l-au lăudat pe tânăr pentru rezistența sa.
„Acest lucru este dincolo de înțelegerea umană”, a scris o persoană pe X.
„Va avea o poveste al naibii de spus când se va întoarce la școală”, a scris un alt utilizator.