Cum a reacționat NATO la bombardamentele fioroase ale rușilor

Cum a reacționat NATO la bombardamentele fioroase ale rușilor
Sursa Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a discutat cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în timpul conversației oficialul a condamnat atacurile asupra acestei teritoriilor ucrainene și a promis că va continua să acorde sprijin Kievului.

Reacția NATO

„Am discutat cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, și am condamnat atacurile oribile și fără discriminare ale Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina. NATO va continua să sprijine poporul ucrainean curajos împotriva agresiunii Kremlinului atât timp cât va fi nevoie” – a scris Stoltenberg, luni, pe Twitter, citat de știri pe surse.

Atacurile Rusiei în mai multe orașe importante din Ucraina demonstrează că aceasta are încă foarte multe capacități de a desfășura arme ghidate cu precizie la scară largă, arată BBC.

Ucraina va cere și mai multe sisteme de apărare antirachetă

Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, Iuriy Ihnat, a declarat că Rusia a lansat 83 de rachete – iar peste 43 au fost doborâte de apărarea aeriană. Printre rachete, a adăugat el, se numără Kalibr, Iskander și Kh-101, lansate din Marea Caspică și Marea Neagră.

În acest an, au mai fost atacuri asupra Lviv în vest și Odesa în sud, efectuate de bombardiere TU-93 de la o distanță de peste 900 km (560 mile) de la Marea Caspică.

Iar atacurile cu rachete din acest weekend asupra Zaporojie, potrivit armatei ucrainene, au fost efectuate de mai multe bombardiere Tu-23 M3 și avioane de atac Su-35 – fiecare dintre acestea desfășurând rachete de croazieră lansate din aer.

Valul de atacuri va duce la noi apeluri în Ucraina pentru apărare antirachetă modernă occidentală.
Sistemul național avansat de rachete sol-aer (National Advanced Surface-to-Air Missile System – NASAMS) va ajunge în Ucraina până la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit Pentagonului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`