CTP: În spatele lozincilor pro-Palestina stă vechea idee că omorârea evreilor e firească. Oricât de inuman și irepetabil ar părea un abator pentru oameni închis de Istorie, el poate fi redeschis oricând. Și nu doar evreii vor fi măcelăriți

CTP: În spatele lozincilor pro-Palestina stă vechea idee că omorârea evreilor e firească. Oricât de inuman și irepetabil ar părea un abator pentru oameni închis de Istorie, el poate fi redeschis oricând. Și nu doar evreii vor fi măcelăriți
Gazetarul Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Captură Video - Recorder / Youtube

Cristian Tudor Popescu s-a întrebat retoric cui cer manifestanții pro-palestinieni eliberarea Palestinei. Nu Israelului, căci armata și administrația israeliană s-au retras din Gaza acum 17 ani. De atunci, a avut loc un singur rând de alegeri, câștigat de Hamas, care în loc să dezvolte zona s-a preocupat s-o transforme într-o închisoare și să arunce cu rachete peste graniță, în Israel. Deci, de cine ar trebui eliberată Palestina?

Gazetarul mai remarcă faptul că în cadrul acestor demonstrații pro-palestiniene se vorbește despre victimele civile din Gaza, dar nu se suflă o vorbuliță despre atrocitățile comise de Hamas în Israel, pe 7 octombrie, cele care au și determinat reacția din prezent a Tel Aviv-ului. De asemenea, nu se vorbește despre soluția Două State și e ars drapelul Israelului.

În fapt, „în spatele lozincilor pro Palestina stă vechea idee că omorârea evreilor este FIREASCĂ”, susține Cristian Tudor Popescu, dând apoi exemple din diverse state ale lumii în care evrei au fost atacați.

Acesta s-a referit în mesajul său și la Holocaust, iar la final a notat: „Reînvăț ce începusem să uit: oricât de inuman și irepetabil ar părea un abator pentru oameni închis de Istorie, el poate fi redeschis oricând. Și nu doar evreii vor fi măcelăriți”.

Cristian Tudor Popescu, despre manifestațiile pro-palestiniene

„Abatorul nemuritor

„Free Palestine!”. Acesta e strigătul omniprezent în demonstrațiile de stradă din Occident. Ceea ce e greu de înțeles, având în vedere subiectul acestor zile negre, Gaza-Israel.

Fâșia Gaza este liberă. De 17 ani încoace, de la retragerea armatei și administrației israeliene, acolo nu mai există picior de evreu. Au avut loc alegeri, în urma cărora Fâșia a fost luată în stăpânire de Hamas și apoi n-au mai avut loc niciun fel de alegeri. Conducerea Hamas n-a făcut nimic pentru dezvoltarea zonei și totul pentru a aduna armament și a ataca periodic, cu ferocitate, Israelul.

Zidul de protecție, controlul aerian și maritim pe care Israelul le-a menținut erau inevitabile în astfel de condiții. Da, Gaza e o închisoare în aer liber, dar temnicerii, pentru care nici aerul nu trebuie să fie liber, sunt Hamas. Deci, Free Palestine, de cine?”, a scris gazetarul, într-o postare pe Facebook.

CTP: „From the River to the Sea, Palestine will be free!” înseamnă distrugerea totală a statului Israel

Acesta a explicat și de ce consideră că, în fapt, protestatarii în cauză militează pentru distrugerea pur și simplu a Israelului: „O altă manifestare dominantă este sfâșierea și arderea drapelului israelian. Nu a pozei lui Netanyahu. Adică „From the River to the Sea, Palestine will be free!” înseamnă distrugerea totală a statului Israel – niciun cuvânt despre soluția Două State. Și exterminarea evreilor până la unul, obiectivul declarat al Hamas”.

CTP a mai scris că e adevărat că în Gaza mor copii acum, dar protestatarii nu vorbesc nimic despre „pogromul” comis de Hamas asupra civililor israelieni, o „cruzime dincolo de om” care „face concurență Soluției Finale a lui Hitler”.

„În spatele lozincilor pro Palestina stă vechea idee că omorârea evreilor este FIREASCĂ. Și asta se și întâmplă, oriunde s-ar afla, fără opreliști de vârstă și gen, de la diplomatul înjunghiat în Beijing, până la tânăra președintă de sinagogă înjunghiată în Detroit. Nu e de mirare că asta e filozofia în Iran, unde, până la evrei, Poliția Moralei Musulmane tocmai a mai omorât în bătaie încă o adolescentă iraniancă pentru purtarea neconformă a vălului. Dar în Europa Holocaustului…”, a continuat gazetarul.

În finalul postării, Cristian Tudor Popescu precizează: „Reînvăț ce începusem să uit: oricât de inuman și irepetabil ar părea un abator pentru oameni închis de Istorie, el poate fi redeschis oricând. Și nu doar evreii vor fi măcelăriți”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)