Crăciunul se transformă într-o sărbătoare interzisă în tot mai multe ţări creştine, pe fondul sosirii imigranţilor musulmani.
Cei care sarbatoresc de Craciun ar fi bine sa stie ca mai exista si alte evenimente in decembrie.
Multi oameni consideră ca persoanele care refuza sa petreaca asemenea majoritatii, au declarat un fel de razboi Craciunului.
In realitate, aceasta atitudine este cu adevarat o ofensa pentru cei care pun in prim plan alte sarbatori in aceasta perioadă: Hanukkah, la evrei, Ramadam si Ashura, la musulmani, Omisoka la japonezi sau Bodhi Day la budisti.
Astfel, in loc sa se adresese o urare de tipul Craciun fericit, mai potrivit ar fi sa se spuna Sarbatori fericite, scriu cei de la publicatie news-republic.com.
La Bruxelles, Târgul de Crăciun a fost redenumit în ”Plăcerile iernii”, în timp ce oficialii europeni au înlocuit urarea „Crăciun Fericit” cu una neutră, „Felicitări de Sezon!”
Iar europarlamentarul Traian Ungureanu scrie că liderii politici ai stângii reușesc să se facă văzuți oriunde nu se vede o cruce sau o biserică, de preferat într-o moschee sau în clădirile pe care stă scris, la intrare, Centru Cultural Musulman.
Între timp, Parlamentul European a tipărit felicitări cu urarea Felicitări de Sezon! Totul pentru a nu-i jigni pe cei care nu sunt creştini.
Un caz ciudat a avut loc la Universitatea din Tennessee din Statele Unite, acolo unde şefii istituţiei au elaborat un plan în 10 puncte pentru suprimarea Crăciunului. Planul interzice, dintr-un foc, apariția lui Moș Crăciun, urările, felicitările și mîncărurile tradiționale.
În statele arabe, lucrurile stau însă şi mai rău, iar celebrarea Naşterii Domnului a fost interzisă cu totul sub pedepsa unor ani grei de închisoare.
Sărbătoarea a fost interzisă de tot în ţările musulmane. În Brunei, Sultanul Hassanal Bolkiah a dat o lege prin care cei care celebrează public nașterea lui Iisus vor fi aspru pedepsiți și chiar încarcerați pentru o perioadă de 5 ani. Sunt interzise inclusiv mesajele de Crăciun şi purtatul căciulilor de Moş. Legea a fost emisă de teamă că populației, majoritatea musulmană, i-ar putea fi afectate convingerile religioase.
Iar în Tadjikistan, o altă ţară preponderent musulmană, autorităţile au interzis brazii şi schimbarea de cadouri cu ocazia Crăciunului.