Cristian Pîrvulescu: Diferența dintre Trump și Harris astăzi este de șapte procente. Spre deosebire de Biden, ea va avea dificultăți în a vorbi pentru clasa mijlocie albă și moderați (VIDEO)

Cristian Pîrvulescu: Diferența dintre Trump și Harris astăzi este de șapte procente. Spre deosebire de Biden, ea va avea dificultăți în a vorbi pentru clasa mijlocie albă și moderați (VIDEO)
Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, sosește pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, la începutul vizitei sale oficiale în România, vineri 11 martie 2022 / Foto: Inquam Photos / George Călin

Politologul Cristian Pîrvulescu a comentat situația de pe scena politică din SUA, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, și s-a arătat de părere că „diferența dintre Trump și Harris astăzi este de șapte procente”.

Cristian Pîrvulescu, pe B1 TV, despre alegerile prezidențiale din SUA

Întrebat despre situația Kamalei Harris din sondaje, politologul a spus: „Mi se pare că cei de la New York Times, care au făcut o campanie de șase luni de zile împotriva lui Biden, în momentul de față se aventurează într-un teren necunoscut. M-am uitat și eu pe sondaje și vă pot spune că am o cu totul altă lectură. Diferența dintre Trump și Harris astăzi este de șapte procente, și nu de două”.

„Trump are prima șansă – și motivul pentru care Biden rezista era că era o evidență acest fapt, pentru că Biden era un candidat care putea să vorbească pentru două categorii pentru care Harris va avea dificultăți. Este vorba de clasa mijlocie albă și este vorba de moderați. Deja republicanii, în atacurile împotriva Kamalei Harris, vorbesc despre liberalismul ei, despre californianismul ei – și toate aceste lucruri în speranța că vor reuși să obțină de la electorii indeciși cu orientări conservatoare nu neapărat un sprijin pentru Trump, dar mai degrabă o neprezență la vot, un absenteism care să îi protejeze candidatura lui Trump”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.

Cristian Pîrvulescu: Kamala Harris este vioara a doua, nu are prima șansă

Întrebat ce șanse are Kamala Harris să câștige alegerile prezidențiale, având în vedere momentul în care a venit anunțul lui Joe Biden, Cristian Pîrvulescu a explicat: „Aceleași șanse pe care le-ar fi avut și acum trei luni, și acum șase luni de zile. Este vioara a doua, nu are prima șansă. Nu are anduranța lui Joe Biden, nu are experiența politică a lui Joe Biden. Știți, din punctul meu de vedere, Joe Biden a avut cea mai gravă problemă cu cei din propriul partid, care nu i-au acordat încredere. Dacă i-ar fi acordat încredere, situația în sondaje nu s-ar fi prăbușit”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)