Crimeea ar trebui returnată Ucrainei, a subliniat Erdogan: „Este o cerință a dreptului internațional”

Crimeea ar trebui returnată Ucrainei, a subliniat Erdogan: „Este o cerință a dreptului internațional”
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Depo Photos

Președintele Recep Tayyip Erdogan a reafirmat susținerea Turciei pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, subliniind totodată sprijinul pentru drepturile tătarilor din Crimeea, relatează aa.com.tr.

Crimeea ar trebui returnată Ucrainei, spune Erdogan

Liderul turc consideră că Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, ar trebui să fie returnată Ucrainei.

„Susținerea noastră pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei este neclintită. Returnarea Crimeei către Ucraina este o cerință a dreptului internațional”, a declarat liderul turc într-un mesaj video la a patra ediție a summitului Platforma Crimeea.

El a reliefat poziția Turciei în ceea ce privește Crimeea, insistând că returnarea sa către Ucraina se aliniază standardelor prevăzute de dreptul internațional, dar amintind și de greutățile cu care s-au confruntat turcii tătari din peninsulă în ultimele opt decenii.

Noi măsuri pentru susținerea tătarilor din Crimeea

Erdogan s-a arătat încrezător că se vor face noi demersuri pentru susținerea tătarilor crimeeni.

„Cred că se vor face în continuare pași pentru a consolida drepturile turcilor tătari din Crimeea în perioada următoare”, a adăugat președintele Turciei.

Recep Tayyip Erdogan a amintit că Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)