COVID-19. Viktor Orban: Ungaria intră în izolare parțială

COVID-19. Viktor Orban: Ungaria intră în izolare parțială
Foto: Hepta

Noi restricții în Ungaria. Creșterea numãrului de cazuri de COVID-19 a determinat autoritãțile de la Budapesta sã închidã barurile și locurile de divertisment. Mai mult, pe teritoriul Ungariei a fost decretatã carantina de noapte, pentru a limita rãspândirea coronavirusului. Anunțul a fost fãcut de premierul Viktor Orban, care a precizat cã mãsurile sunt necesare pentru cã spitalele riscã sã ajungã la capacitate maximã.

Ungaria intră începând de miercuri într-o izolare parţială

Premierul ungar Viktor Orban, reticent până în prezent în privinţa unei înăspriri a restricţiilor în al doilea val al pandemiei covid-19, a anunţat luni o intrare parţială în izolare a Ungariei – începând de miercuri, relatează AFP.

Astfel, adunările urmează să fie interzise, restaurantele închise, evenimentele culturale şi distracţia amânate, iar o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii urmează să fie extinsă între orele locale 20.00-5.00, a anunţat Orban într-o postare pe Facebook.

Întâlnirile sportive sunt menţinute, însă vor avea loc cu uşile închise.

Totodată, creşele şi şcolile urmează să rămână deschise, însă atât în licee, cât şi în universităţi cursurile se desfăşoară online.

Măsurile vor fi aplicate pe o perioadă de 30 de zile.

”Explozie” a Covid-19 în Ungaria

Ungaria a raportat de la începutul pandemiei de coronavirus aproape 115 mii de cazuri de îmbolnăvire, dintre care peste 26.000 de pacienți s-au vindecat. Peste 5.000 din noile cazuri de Covid-19 s-au înregistrat în ultima zi, potrivit worldometers.info.

Totodată, autoritățile de la Budapesta au raportat și 2.493 de decese în rândul acestor pacienți, 55 dintre aceștia în ultimele 24 de ore.

”Vedem capătul tunelului, avem tot mai multe veşti bune despre vaccinuri”, adăuga el.

Guvernul Orban intenţionează să importe, în decembrie – în vederea unor teste clinice – ”cantităţi mici de vaccinuri” din Rusia.

„Rusiava începe în decembrie să livreze cantități mici de vaccinpentru a finaliza studiile clinice și pentru a examina vaccinul aici și pentru a finaliza procesul de autorizare. Au spus că ar putea începe să facă transporturi pe scară largă începând cu a doua sau a treia săptămână a lunii ianuarie”, a anunțat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Primul vaccin coronavirus din lume a fost înregistrat pe 11 august înRusia. Medicamentul a fost dezvoltat de specialiști de la Gamaleya Center și a fost numit „Sputnik V”. La 1 octombrie, studiile clinice ale vaccinului rusesc au început în Belarus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`