Turcia devine epicentrul pandemiei de COVID-19 din Orientul Mijlociu, cu peste 82.000 de infectări

Turcia devine epicentrul pandemiei de COVID-19 din Orientul Mijlociu, cu peste 82.000 de infectări
Foto: Hepta.ro

Turcia a devenit noul focar de infecție cu COVID-19 din Orientul Mijlociu, după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 82.329 de cazuri, a anunţat sâmbătă ministrul turc al sănătăţii Fahrettin Koca.

Potrivit Reuters, doar în ultimele 24 de ore numărul cazurilor noi a sărit la 3,783 de persoane infectate. Practic, într-o singură zi, Turcia a înregistrat un număr apropiat de bilanțul înregistrat în China, ţară unde au fost înregistrate primele cazuri de COVID-19.

Aceste date statistice transformă Turcia în cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu, devansând chiar și Iranul.

Minsitrul Sănătății a mai anunţat 121 de noi decese, numărul total al morţilor ajungând în Turcia la 1.890. De asemenea, 1.822 de oameni s-au vindecat până acum de coronavirus, iar numărul testelor efectuate în ultimele 24 de ore a crescut cu 40.520.

Ministrul turc al sănătăţii a mai informat că au fost extinse cu alte 15 zile, începând de sâmbătă miezul nopţii, restricţiile de călătorie între 31 de oraşe.

Situație dramatică în Iran, din cauza pandemieid e COVID-19

În Iran, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la peste 80.000. De asemenea, peste 5.000 de persoane și-au pierdut viața în urma pandemiei.

Iranul a marcat, vineri, Ziua Națională a Armatei printr-o paradă a vehiculelor de dezinfectare, spitalelor mobile și a altor echipamente medicale, în contextul epidemiei de coronavirus, după ce cifra de deces a țării a crescut cu 89 la 4.958.

Pe de altă parte ministrul adjunct al Sănătății, Iraj Harirchi, a avertizat la începutul săptămânii că infecțiile se pot răspândi în toamnă. El a făcut aceste declarații în contextul în care s-a adus în discuție perspectiva relansării măsurilor restrictive.

O reluare recentă a activităților comerciale cu riscuri reduse „nu înseamnă că activitățile au revenit la normal”, a spus el, avertizând că reducerea restricțiilor ar putea duce la creșterea infecțiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`