COVID-19. Studiu american: Căldura, umiditatea și razele soarelui distrug mai repede noul coronavirus / Care este temperatura optimă şi gradul de umiditate de la care virusul se distruge (FOTO)

COVID-19. Studiu american: Căldura, umiditatea și razele soarelui distrug mai repede noul coronavirus / Care este temperatura optimă şi gradul de umiditate de la care virusul se distruge (FOTO)

Un studiu al guvernului american, prezentat la Casa Albă, în prezența președintelui Donald Trump, arată că noul coronavirus este distrus mai repede într-o atmosferă caldă și cu umiditate ridicată, dar și dacă este expus la razele soarelui.

Noul coronavirus, distrus mai repede dacă este expus la razele soarelui

Un oficial de rang înalt al departamentului pentru Securitate internă, Bill Bryan, a declarat că razele soarelui au un efect mare de distrugere a virusului, atât pe suprafețe cât și în aer.

„Am văzut un efect similar atât la temperaturi cât și la umiditate. Creșterea temperaturii sau a umidității, sau a ambelor, este în general mai puțin favorabilă virusului”, a spus acesta.

Studiul a fost efectuat de National Biodefense Analysis and Countermeasures Center, iar în tabelul prezentat de oficialii americani se poate observa cum durata concentrației virale scade semnificativ în funcție de cum este atmosferă, umiditate și de expunerea acesteia la soare.

Imaginea de mai jos prezintă datele cercertătorilor americani cu privire la factorii de distrugere mai rapidă a coronavirusului

Concluziile cercetătorilor americani referitoare la factorii de mediu care influențează durata de viață a COVID-19

Astfel, potrivit studiului, transmisia noului coronavirus pare să fie redusă pe timpul verii. Potrivit acestor date, timpul necesar pentru reducerea la jumătate a concentrației virale este de 18 ore la o temperatură cuprinsă între 21 și 24 de grade Celsius (70-75 de grade Fahrenheit), fără radiații solare, cu umiditate de 20%, pe o suprafață neporoasă, cum ar fi mânerele ușilor.

Acest timp de înjumătățire scade la 6 ore dacă umiditatea urcă la 80%, iar temperatura rămâne aceeași, dar fără să fie în razele soarelui.

Totodată, se poate vedea că, dacă temperatura crește la 35 de grade Celsius (90 de grade Fahrenheit), iar umiditatea rămâne la 80%, timpul necesar pentru reducerea la jumătate a concentrației virale este de numai o oră.

Potrivit studiului, cu ajutorul razelor soarelui, acest timp necesar pentru reducerea la jumătate a concentrației virale poate fi de doar 2 minute, în condițiile în care umiditatea urcă la 80%, iar temperatura este cuprinsă între 21 și 24 de grade Celsius (70-75 de grade Fahrenheit).

Când virusul este suspendat în aer, perioada de înjumătățire este de o oră la o temperatură de 21 – 24 grade Celsius (70-75 de grade Fahrenheit) cu 20% umiditate.

În aceleași condiții, dar cu razele soarelui, această durată scade la un minut și jumătate.

„Am identificat câteva dintre verigile slabe în lanțul de transmisie a virusului. Am identificat că umiditatea și căldura sunt elemente slabe în acest lanț. Am identificat că lumina soarelui, razele UV sunt o slăbiciune în acest lanț”, a subliniat Bill Bryan, expert în științe și tehnologie la departamentul Securității interne.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în SUA

SUA a raportat până în prezent peste 1 milion de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Dintre aceste persoane peste 142.000 s-au vindecat și au fost externate.

La secțiile de terapie intensivă de pe tot teritoriul SUA sunt internați peste 834.000 de pacienți infectați cu virusul chinez.

Totodată, aproape 60.000 de americani diagnosticați cu COVID-19 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`