COVID-19: Japonia estimează 400.000 de decese cauzate de coronavirus, în absența măsurilor de distanțare socială

COVID-19: Japonia estimează 400.000 de decese cauzate de coronavirus, în absența măsurilor de distanțare socială
foto: Hepta.ro / Sputnik / Iliya Pitalev

Autoritățile japoneze au făcut o previziune sumbră în plină pandemie de COVID-19. În absența unor măsuri stricte de distanțare socială care să blocheze răspândirea coronavirusului numărul morților ar depăși 400.000, potrivit unei analize a ministerului sănătății, scrie Reuters.

O previziune sumbră apare și în cazul umărului bolnavilor în stare gravă care ar urma să aibă nevoie de ventilație mecanică. În acest sens, bilanțul ar putea ajunge la 850.000.

Până acum, Japonia a înregistrat 8.000 de cazuri de îmbolnăviri și 162 de decese

Săptămâna trecută, premierul nipon Shinzo Abe a decretat starea de urgență pentru Tokyo și alte șase prefecturi și le-a cerut oamenilor să limiteze la 80-70% contactele interpersonale pentru a evita o explodare a cazurilor de infecții cu Covid-19.

Cea mai mare îngrijorare a autorităților de la Tokyo

Presa locală atrage atenția că guvernul de la Tokyo se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri despre care nu pot preciza sursa îmbolnăvirii, așa numita transmitere comunitară.

Urmărirea sursei de infecție este vitală pentru reducerea focarului, stârnind îngrijorari în rândul experților în medicină și virologie că situația din Japonia poate scăpa de sub control, la fel ca în toate țările occidentale.

La începutul lunii aprilie, experții medicali din japonia au declarat că nu au putut verifica unde sau când pacienții au contractat virusul în 40 la sută din cazurile raportate.

În Tokyo, cifra este alarmantă. Când Tokyo a raportat sâmbătă 197 de noi cazuri de coronavirus, 77 la sută au fost cazuri în care nu au putut depista sursa de infecție.

Aceeași tendință a fost observată și în prefecturile Fukuoka și Osaka, care, împreună cu prefecturile Tokyo și Aichi și Okinawa, văd zilnic rapoarte în care cazurile de transmisie necunoscută reprezintă undeva între 50 și 75 la sută din total.

Bilanțul îmbolnăvirilor la nivel mondial

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a depășit 2 milioane, în 210 țări și teritorii din toată lumea, în timp ce bilanțul deceselor înregistrate în rândul persoanelor infectate cu coronavirus se îndreaptă spre 127.000.

În prezent, cu peste 614.000 de îmbolnăviri confirmate și circa 26.000 de decese, SUA sunt cea mai afectată națiune de pe glob.

Italia și Spania sunt națiunile europene care resimt cel mai puternic criza COVID-19 din punct de vedere sanitar. Spaniolii au 174.000 de cazuri confirmate și 18.255 de decese, în timp ce italienii au raportat peste 162.000 de îmbolnăviri și 21.067 decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`