COVID-19: Guvernul britanic ar urma să introducă pașapoartele pentru imunitate în următoarele luni

COVID-19: Guvernul britanic ar urma să introducă pașapoartele pentru imunitate în următoarele luni
sursa Foto: hepta.ro / DPA Images / Andrew Parsons

Firmele din domeniul tehnologic sunt în discuții cu guvernul britanic pentru crearea pașapoartelor pentru imunitatenecesare pentru a ajuta britanicii să se întoarcă în siguranță la muncă folosind testarea pe scară largă pentru depistarea noului coronavirusu și pentru recunoașterea facială.

Biometria facială ar putea fi utilizată pentru a ajuta la furnizarea unui certificat digital – uneori cunoscut sub numele de pașaport de imunitate – care să demonstreze că lucrătorii care au avut Covid-19 sunt vindecați, ca o posibilă modalitate de a ușura impactul asupra economiei și a întreprinderilor de la distanțarea fizică continuă.

Se înțelege că firma Onfido din Marea Britanie, specializată în verificarea identităților oamenilor folosind biometrie faciale, a prezentat guvernului planuri detaliate și este implicată într-o serie de negocieri privind acest tip d epașaport care ar putea fi lansat în toată Marea Britanie.

Propunerile sale, care au ajuns în etapele pilot în alte țări, ar putea fi executate în câteva luni, spune acesta. Firma ar putea folosi teste de anticorpi – care dovedesc dacă cineva a avut virus – sau teste antigene, care arată infecțiile actuale, scrie theguardian.com.

Experții spun că se află în „stadiul de descoperire” a ceea ce ar putea fi adaptat ulterior pentru cerințelee guvernului britanic, dar dezvoltarea unui tip de certificat de sănătate prin intermediul tehnologiei de aplicații capătă deja contur. Organizația Mondială a Sănătății a emis, de asemenea, un avertisment cu privire la încercările de a oferi oamenilor asigurare falsă printr-o schemă de pașapoarte.

Luni, Boris Johnson va solicita țărilor să se reunească într-un „efort cu adevărat global” pentru a învinge coronavirusul, în timp ce el co-găzduiește o Conferință internațională privind răspunsul la criza COVID-19.

În weekend, două firme au făcut progrese în dezvoltarea testelor de anticorpi. Producătorul elvețian de medicamente Roche a primit aprobarea de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Droguri pentru un test pe care l-au dezvoltat, în timp ce Quotient, la Edinburgh, spune că mașinile sale de screening au capacitatea de până la 36.000 de teste de anticorpi pe zi și produc rezultate în 35 de minute cu 99,8. % precizie

Acestea sunt însă teste bazate pe laborator, prin recoltarea de sânge care trebuie luate de către un profesionist medical și care necesită mașini mari pentru analiză, având nevoie de timp.

Măsuri de relaxare în Marea Britanie anunțate de premierul Boris Johnson

PremierulBoris Johnsonia în calcul redeschidere școlilor primare de la 1 iunie, potritvitReuters, care citează ziarul The Telegraph.

The Sunday Times a declarat că guvernul britanic nu va face decât să ajusteze măsurile restrictive, încurajând șantierele de construcții să se redeschidă. Ba mai mult, măsurile restrictive se vor relaxa și în cee ace privește activitățile în aer liber. De asemenea, oameni sunt sfătuiți să își acopere fața cu o mască de protecție în transportul public.

Boris Johnsonurmează să prezinte săptămâna viitoare un plan pentru o posibilă ieșire din starea de carantină pentru a putea ajuta economia țării, care se află pe locul cinci în lume, să își revină, dar fără a declanșa un al doilea val de îmbolnăviri deCOVID-19..

Boris Johnson a anunțatcă a fost atins vârful epidemiei: „Ar fi putut provoca 500.000 de decese”

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a susținut joi prima sa conferință de când s-a recuperat în urma infectării cu noul coronavirus pentru a transmite un mesaj de speranță și pentru a declara că în sfârșit Regatul „ a trecut de apogeul” crizei Covid-19.

Cu această ocazie, premierul Johnson a declarat că Marea Britanie a evitat o epidemie „incontrolabilă și catastrofală” care ar fi putut provoca 500.000 de decese.

Cu toate acestea, cifra de decese a Regatului Unit este printre cele mai grave din Europa, arată în prezent datele internaționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie