COVID-19: SUA înregistrează un record al deceselor cauzate de coronavirus: 2.228 în ultimele 24 de ore

COVID-19: SUA înregistrează un record al deceselor cauzate de coronavirus: 2.228 în ultimele 24 de ore

Statele Unite au înregistrat marţi un bilanţ record al deceselor provocate de pandemia de COVID-19. Astfel, nu mai puțin de 2.228 de persoane infecatte cu noul coronavirus au murit în 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de morţi la nivel mondial.

Numărul total de decese de la declanşarea epidemiei noului coronavirus în SUA a atins 25.757.

Acest bilanț sumbru are loc după ce timp de două zile numărul deceselor era în scădere în SUA.

SUA au devenit la sfârşitul săptămânii trecute cea mai afectată țară de pandemia de covid-19, depăşind Italia (peste 21.000 de morţi), Spania (peste 18.000 de morţi) şi Franţa (peste 15.700 de morţi).

SUA înregistrează și cel mai mare număr de cazuri declarate oficial. În acest sens, luni a fost depăşit pragul de 600.000 de cazuri.

De asemenea, de la sfârşitul lunii martie în Au fost realizate un număr de aproximativ 3 milioane de teste. New York rămâne în continuare epicentrul epidemiei, unde se confirmă o încetinire a ritmului de internări.

New York City rămâne cea mai afectată zonă de pandemia de COVID-19

New York City, zona cea mai puternic lovită de pandemie din SUA , a revizuit marți numărul oficial al morților cauzate de COVID-19, acesta fiind mult mai mare de 10.000, pentru a include victimele presupuse că au pierit de boala pulmonară, dar nu au fost testate niciodată.

Noua cifră cumulativă pentru „decese confirmate și probabile de COVID-19”, eliberată de Departamentul de Sănătate din New York, a marcat o creștere uimitoare de peste 3.700 de decese atribuite formal bolii extrem de contagioase începând cu 11 martie, scrie Reuters.

Ponderea de 60 la sută a deceselor raportate a subliniat pierderile enorme suferite în cel mai populat oraș al națiunii americane, în care sunetele sirenelor au răsunat aproape non-stop pe străzile în mare parte goale de săptămâni întregi.

Numărul revizuit al deceselor raportate în orașul american, în total 10.367, a ridicat numărul de decese cauzate de COVID-19 la nivel național la mai mult de 28.300 – New York reprezentând cea mai mare pondere a deceselor.

Cu doar o parte mică din populația americană testată pentru coronavirus, numărul de infecții cunoscute a urcat până la peste 600.000 de marți, potrivit unui raport al Reuters.

Autoritățile de sănătate publică din SUA au atribuit în general doar decesele COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, când pacienții au fost pozitivi pentru virus.

Departamentul de Sănătate al orașului New York a declarat că acum va conta și orice fatalitate considerată o moarte „probabilă” a coronavirusului.

Noua abordare din New York City ar putea deschide calea către politici similare în alte părți din țară, ceea ce ar putea duce la o creștere a mortalității raportate de coronavirus din SUA.

Donald Trump se gândește la relaxarea restricțiilor

Administrația Trump ia în calcul ca pe data de 1 mai să fie luate primele măsuride relaxare a restreicțiilor impuse înSUA pe fondul extinderii infecțiilor provocate deCOVID-19, a declarat duminică şeful Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA), Stephen Hahn.

Dezbaterea privind relaxarea restricțiilor impuse înSUAare loc în contextul în care Johns Hopkins University redus previziunile de mortalitate la 60.000 până la 4 august, de la minim 100.000, cu menţinerea măsurilor de distanţare socială, notează Reuters. În aceste condiții,Donald Trumpa reluat dezbaterea privind o redeschidere neîntârziată a economiei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`