Ministrul Mediului a declarat, pentru B1.RO, că România are posibilitatea, cu bani europeni, să redefinească modul de a gândi economic. Fiind parte integrantă a Uniunii Europene, România își asumă și ea obiectivul blocului comunitar de a ajunge la o Europă neutră climatic în 2050, a mai afirmat Costel Alexe.
Întrebat de B1.RO care sunt măsurile pe care România le ia în ceea ce privește problema infringementului pe defrișarea ilegală a pădurilor, ministrul Mediului a răspuns: „Pentru acest Green Deal ne dorim foarte mult ca România să devină ceea ce este cu adevărat pentru Europa – un rezervor de carbon, iar toate aceste păduri ale noastre să contribuie decisiv la implementarea Green Deal-ului, pentru că, având suprafețe din ce în ce mai mari de păduri, vom reuși să oferim românilor un aer mult mai curat de care se vor bucura, pe lângă noi, și europenii”.
Ministrul Mediului: „Ne asumăm și noi, ca parte integrantă a UE, să ajungem la o Europă neutră climatic în 2050”
„Avem posibilitatea, cu foarte mulți bani europeni, să redefinim modul de a gândi economic și de a dezvolta societatea românească și în transporturi, și în energie, și în eficiența energetică a clădirilor.
România trebuie să facă pași importanți, în anii ce vor urma, în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, mobilitatea verde, evident, să eficientizăm cât se poate de bine clădirile. Mă bucur că ministerul pe care îl conduc și-a asumat această coordonare. Am avut deja întâlniri și cu grupul de lucru interministerial și intersectorial din Green Deal.
Subliniez că ne asumăm și noi, ca parte integrantă a Uniunii Europene, să ajungem la această Europă neutră climatic în 2050 și cu o economie sustenabilă și durabilă”, a mai afirmat Costel Alexe.
Declarațiile au fost făcute la dezbaterea „Green Deal România. Finanţare, Strategie, Provocări şi Soluţii”.
Green Deal, politica lansată în decembrie anul trecut de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea să obțină neutralitatea climatică la nivelul UE până în 2050.