CORONAVIRUS. Un american a murit după ce a înghiţit clorochină, substanță despre care Trump a spus că ar putea fi un tratament eficace împotriva Covid-19

CORONAVIRUS. Un american a murit după ce a înghiţit clorochină, substanță despre care Trump a spus că ar putea fi un tratament eficace împotriva Covid-19

Un bărbat a murit, iar soția sa se află în stare critică, după ce au ingerat fosfat de clorochină, substanță similară medicamentului anunțat de Donald Trump ca fiind un tratament potențial împotriva Covid-19.

Cei doi soți din Arizona, de peste 60 de ani, au început să se simtă rău imediat ce au încghițit această substanță folosită la dezinfectarea acvariilor.

Bărbatul nu a mai avut nicio șansă, iar soția sa este ținută în viață de aparate, potrivit reprezentanţilor unui spital din Phoenix, transmite Agerpres.

Amintim că la finele săptămânii trecute, Donald Trump a distribuit pe Twitter un mesaj despre o combinaţie de Hidroxiclorochină şi Azitromicină, despre care afirma că are „o şansă reală de a fi unul dintre cele mai revoluţionare tratamente din istoria medicinii”.

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, a respins categoric ideea de a se consuma asemenea substanțe fără acrul medicului.

Clorochina, un medicament antimalaric, nu ar trebui să fie ingerat pentru a trata sau a preveni acest virus nou”.

SUA au raportat până în acest moment aproape 41.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și 483 de decese. 187 de oameni s-au vindecat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`