CORONAVIRUS. Suedia raportează 591 de decese şi 7.693 de contaminări de la începutul pandemiei de COVID-19. Școlile, barurile și restaurantele sunt încă deschise

CORONAVIRUS. Suedia raportează 591 de decese şi 7.693 de contaminări de la începutul pandemiei de COVID-19. Școlile, barurile și restaurantele sunt încă deschise
Foto: Hepta

Suedia păstrează măsurile suple luate împotriva pandemiei de coronavirus deși înregistrează până în prezent 591 de decese survenite la persoane depistate cu COVID-19, de la debutul pandemiei.

La ultimul bilan prezentat marți, autoritățile suedeze au raportat 7.693 de contaminări la nivelul întregii țări.

Această ţară cu 10,3 milioane de locuitori nu are nevoie de măsuri dure anti-coronavirus întrucât locuitorii ei sunt educați în așa manieră încât păstrarea distanței sociale este o regulă în toate zilele.

Măsurile adoptate în Suedia pe timp de pandemie

Guvern de la Stockholm a refuzat să ia parte la indicațiile marilor lideri occidentali și este singura țară din Europa care nu a impus populației să stea în izolare acasă.

Autoritățile suedeze au prezentat riscurile și au făcut recomandări, mai ales persoanelor vârstnice.

De altfel, suedezii nu sunt obișnuiți ca alți cetățeni europeni să fie foarte apropiați. Se spune că nordicii sunt reci, iar acest lucru pare să-i ajute pe timpul pandemieid e coronavirus.

Astfel, în timp ce multe persoane din întreaga lume sunt afectate de distanțarea socială impusă pentru combaterea pandemiei decoronavirus, majoritatea suedezilor își continuă stilul de viață, fără să fie afectați de noile măsuri.

Elevii din Suedia merg în continuare la școală

Magazinele sunt deschise, elevii și studenții își continuă cursurile, iar economia funcționează ca și până acum.

‘Dacă oamenii înțeleg și respectă recomandările, atunci vom avea aceleași rezultate ca alte state’, spune premierul suedez.

Suedezii își dau tone de spațiu fizic, nu doar pe timp de pandemie de COVID-19

În general suedezii, așa cum bine remarca și scriitoarea Lola Akinmade Åkerström,își dau tone de spațiu fizic. Ei nu intră în vorbă cu străinii în cafenele sau restaurante.

De asemenea, a nu te înghesui în mijloacele de transport în comun este deja o tradiție în această țară.

Nimeni nu se agită, nimeni nu intră în spațiul intim al celuilalt. Astfel funcționează modelul suedez.

Tinerii suedezi pleacă de acasă devreme, motiv pentru care vîârstinicii nu sunt expuși la COVID-19

O altă caracteristică suedeză este faptul că tinerii pleacă de acasă imediat ce împlinesc vârsta majoratului. Astfel, nemaistând în casă cu părinții, ei nu riscă să le transmită acestora infecții pe care corpurilor lor îmbătrânite le-ar putea fi fatale.

De altfel, cetățenii Suediei sunt obișnuiți ca atunci când au și o banală răceală să anunțe școala ori șeful de la serviciu și stau acasă. Ei nu își riscă sănătatea și nu riscă nici sănătatea celorlalți.

Suedezii fac asta în mod voluntar, din educație, astfel că restricțiile impuse pentru alte țări în plină pandemie decoronavirusnu au fost necesare în țara lor.

Medicii suedezi nu se plâng de aglomerația din spitale

În acest context, medicii suedezi nu se plâng de situația din spitale. Ei spun că este ceva mai aglomerat de la începutul pandemiei de coronavirus, dar nu se confruntă cu dificultățile din alte spitale europene.

‘Putem continua mult timp cu ce facem înSuediași pe termen lung se va dovedi important’, spune Anders Tegnell, epidemiolog la un spital dinStockholm.

„Acesta este modul în care lucrăm înSuedia. Întregul nostru sistem de combatere a bolilor transmisibile se bazează pe acțiuni voluntare”, adaugă el.

Coronavirus în lume. Peste 1,3 milioane de oameni sunt infectați

La nivel global sunt 1,380,211 oameni infectați cu COVID-19, 78,226 au decedat, iar 295,764 s-au vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`