CORONAVIRUS | Suedia a înregistrat cele mai multe îmbolnăviri din ultima săptămână, în timp ce barurile rămân deschise

Publicat: 16 04. 2020, 20:28
FOTO: Pixabay.com

Suedia a înregistrat joio nouă creșterealarmanăa numărului de cazuri de coronavirus, în timp ce măsurile de siguranță luate de guvern sunt aproape inexistente: barurile sunt încă deschise și pline de oameni.

Cele 613 cazuri noi de îmbolnăvire de azi înseamnă cea mai ridicată cifră din ultimele 7 zile și a treia de la izbucnirea pandemiei, crescând numărul total de la 11,927 la12,540.

Numărul morților a crescut cu 130, joi, ceea ce înseamnă a doua cea mai mare creșteredupă ziua de miercuri, când s-au înregistrat 170 de decese, totalul crescând de la 1,203 la 1,333.

Rata mortalității este de 94 de persoane pe zi, în condițiile în care autoritățile refuză să aplice măsuri de izolare la domiciliu, precum restul Europei.

În ciuda creșterii numărului de decese, reprezentanții guvernului nu au applicat măsuride izolareși dedistanțaresocială, cum ar fi închiderea barurilor, restaurantele, magazinele neesențiale și școlilor.

Guvernul a transmis că distanțarea socialăeste responsabilitateaoamenilor

„Suedeziiau un nivel ridicat de încredere în agențiile guvernamentale, ceea ce înseamnă că o mare parte a populației urmează sfaturile noastre. În general, oamenii acționează responsabil pentru a reduce răspândirea infecțiilor, de exemplu prin restricționarea contactelor sociale. Această criză poate continua mult timp, iar pentru ca măsurile să funcționeze în timp, oamenii trebuie să le înțeleagă și să le accepte”,au declarat oficialii.

Strategia a fost, de asemenea, criticată de unii dintre oamenii de știință din țară. Un grup de 22 de doctori, virologi și cercetători au catalogat decizia de a lăsa locurile publice deschise drept o viitoare catastrofă.

Peste două milioane de cazuri de COVID-19 la nivel mondial

La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a depășit 2.100.000, iar bilanțul deceselor a ajuns la 142.650 de victime.

Pe de altă parte, de la debutul pandemiei aproape 540.000 de persoane s-au vindecat.

Statele Unite ale Americii sunt cea mai afectată țară, cu aproape 654.000 de cazuri de contaminare cu COVID-19 și 33.434 de decese.

„Abordarea trebuie schimbată radical și rapid. Pe măsură ce virusul se răspândește, este necesar să mărimdistanța socială. Închideți școlile și restaurantele. Orice persoană care lucrează cu persoanele în vârstă trebuie să poarte echipament de protecție adecvat. Carantinațiîntreaga familie dacă un membru este bolnav sau dacă testele sunt pozitive. Reprezentanții aleși trebuie să intervină, nu există altă opțiune”, a declarat grupul de specialiști.

Peste 700 de români din Diaspora, confirmați cu infecție cucoronavirus

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 718 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cucoronavirus: 422 în Italia, 196 în Spania, 25 în Franța, 13 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei deCOVID-19și până la acest moment, 55 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 14 în Franța, 16 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noulcoronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.