CORONAVIRUS | SUA: Peste 53.000 de infectări cu COVID-19 în 24 de ore, record negativ absolut de la începutul pandemiei

CORONAVIRUS | SUA: Peste 53.000 de infectări cu COVID-19 în 24 de ore, record negativ absolut de la începutul pandemiei

Un nou record negativ al cazurilor de coronavirus înregistrat în SUA, cu puțin timp înaintea zilei naționale – 53.069 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei, notează CNN.

Astfel, numărul total de cazuri de SARS-CoV-2 confirmate îpe teritoriul țării este de peste 2,7 milioane, iar 649 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului pe teritoriul american în ultimele 24 de ore. Mai mult, specialiștii se tem că infectările se vor amplifica în această săptămână, când americanii sărbătoresc „Ziua Independenței”, pe 4 iulie.

Epicentrul epidemiei COVID-19 s-a mutat din nord-est în California, Arizona și New Mexico, în vest, împreună cu Texas, Florida și Georgia.

În Texas, aproape 8.000 de noi cazuri au fost raportate miercuri, ceea ce a reinstaurat măsura obligatorie a purtării măştii de protecție în locurile publice.

De asemenea, guvernatorul democrat din New Mexico, Michelle Grisham, a extins miercuri starea de urgență medicală a statului până la 15 iulie, afirmând că autoritățile vor aplica „agresiv” normele obligatorii.

„Vreau să fiu cât de clar pot fi: New Mexico, în acest moment, are încă puterea de a schimba traiectoria teribilă a acestui virus”, a spus Grisham. „Dar timpul nostru este limitat. Și ne uităm princ e trec state precum Texas, Arizona și multe altele greu lovite de coronavirus”.

Epidemiologul Anthony Fauci, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus în SUA

Epidemiologul Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase care îndeplineşte rolul de consilier al preşedintelui Donald Trump în probleme legate de COVID-19, a declarat că rata infectării ar putea crește de două ori mai rapid, dacă nu se iau măsuri.

Acesta a mai avertizat că creșterea zilnică a cazurilor noi de coronavirus din SUA ar putea ajunge la 100.000 dacă nu se respectă regulile de distanțare socială, iar cetățenii nu vor purta măști.

„Sunt foarte îngrijorat pentru că situația s-ar putea înrăutăți foarte mult”, a spus el.

În statele în care virusul este acum în plină expansiune, oamenii s-au relaxat, iar redeschiderea afacerilor s-a produs fără să fi fost îndeplinite condițiile stabilite pentru a se face acest lucru în siguranță.

Stocurile pe 3 luni de Remdesivir, medicament eficient împotriva COVID-19, achiziționate integral de SUA

Remdesivir, medicamentul antiviral care până în prezent s-a dovedit eficient în testele de laborator împotriva virusului COVID-19, este singurul medicament care a primit autorizaţie de utilizare în regim de urgenţă de către Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) pentru tratamentul pacienţilor confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

În contextul în care numărul infectărilor este în creștere în 36 de state americane, stocurile de medicament pentru următoarele trei luni au fost achiziționate integral de SUA, Europa rămânând fără acces la tratament.

Mai exact, administraţia Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producţia companiei Gilead pentru iulie şi 90% din august şi septembrie, scrie Metro.

„SUA au preluat accesul la cea mai mare parte a distribuţiei acestui medicament, deci nu există nimic pentru Europa”, a spus dr. Andrew Hill, într-o declaraţie la Universitatea Liverpool, notează șiThe Guardian.

O doză din medicamentul care poate eradica efectele noului coronavirus va fi vândută către companiile guvernamentale din țările dezvoltate la prețul de 390 de dolari, scrieBloomberg, iar pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari.

„Preşedintele Trump a încheiat o afacere uimitoare pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19. În măsura posibilităţilor, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate primi. Administraţia Trump face tot ce îi stă în putere pentru a afla mai multe despre tratamentele care să salveze viața pacienţilor COVID-19 şi pentru a asigura accesul la acestea pentru poporul american”, a punctat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`