CORONAVIRUS | Statele Unite vor să schimbe recomandările privind vaccinul anti-covid-19 după apariția unor reacții alergice

CORONAVIRUS | Statele Unite vor să schimbe recomandările privind vaccinul anti-covid-19 după apariția unor reacții alergice
Foto: Pixabay.com

Agenţia Americană a Medicamentului a precizat că lucrează la modificări ale recomandărilor privind vaccinul de la Pfizer/BioNTech contra Covid-19, după ce au fost raportateanumite reacţii alergice la două persoane care au primit o doză în ţară, scrie AFP, citat de Hotnews.

Unul dintre cei vaccinaţi în Alaska a avut o reacţie gravă și a avut nevoie de spitalizare.

„Aceste persoane au fost tratate corespunzător şi din fericire sunt vindecate sau pe cale de vindecare”, a declarat Doran Fink, de la Biroul de vaccinuri al Agenţiei Americane a Medicamentului.

Autoritățile americane sunt în legătură cu autoritățile britanice, care folosesc și vaccinul Pfizer, pentru a se înțelege în astfel de cazuri,a spus el.

„Toate datele actuale continuă să justifice fără noi restricţii” vaccinul Pfizer, dar aceste cazuri „subliniază nevoia de a rămâne vigilenţi în timpul primei faze a campaniei de vaccinare”, a afirmat Doran Fink.

„Agenţia Americană a Medicamentului colaborează cu Pfizer pentru a continua modificările recomandărilor şi informaţiile de prescriere ale vaccinului, cu scopul de a atrage atenţia asupra directivelor CDC (Centrul de control şi prevenire a bolilor)privind urmărirea post-vaccinare şi gestionarea reacţiilor alergice imediate”, a explicat el.

Modificările vor include avertismentul în vigoare pentru persoanele care au antecedente alergice la produsele conţinute de vaccin.

Instalaţiile care efectuează vaccinarea aibăimediat un tratament contra reacţiilor alergice severe.

Aceste avertismente se vor aplica şi vaccinului Moderna, dacă primeşte autorizarea de la Agenţia Americană a Medicamentului.

Autoritățile sanitare dinSUAau autorizat vaccinulCOVID-19

FDA a acordat autorizația de utilizare de urgență a vaccinului,iar ACIP al CDC a votat sâmbătă să îl recomande persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste. Comitetul consultativ pentru vaccinul CDC a recomandat ca lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții unităților de îngrijire pe termen lung să fie primii la rând să primească împușcătura.

SUAintenționează să distribuie 40 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului, urmate de 50 până la 80 de milioane de doze în ianuarie și în februarie, potrivit Slaoui.

„Una peste alta, sperăm că am imunizat 100 de milioane de oameni” până la sfârșitul primului trimestru al anului 2021, a spus Slaoui în Fox News Sunday.

Vaccinul ajunge într-un moment critic pentruSUA.Cu sărbătorile de iarnă încă în față, experții avertizează că pandemia ar putea continua să se înrăutățească înainte ca publiculsă primească vaccinarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`