Coronavirus. Statele Unite şi-au depăşit din nou recordul de noi cazuri, cu aproape 100.000 de infectări în 24 de ore
Statele Uniteşi-au depăşit din nou recordul de cazuri de coronavirus pentru o singură zi.Aproape 100.000 de cazuri de infecții cu noul coronavirus au fost detectate miercuri în Statele Unite ale Americii în decurs de 24 de ore, un nou record înregistrat la o zi de la alegerile prezidențiale, potrivit bilanțului difuzat de Universitatea Johns Hopkins, conform AFP.
Statele Uniteşi-au depăşit din nou recordul de noi cazuri
Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin1.231.026 de morţi în lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie.Peste 48.438,944de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei,dintre care cel puţin34.674.519 sunt considerate vindecate în prezent, potrivit datelor publicate deworldometers.
SUA şi-au depăşit recordul din nou în ultimele zile, conform monitorizării datelor oficiale.
Autoritățile sanitare americaneau raportat miercuri circa 100.000 de cazuri noi de infectări în numai 24 de ore, cea mai mare creștere zilnică de la debutul crizei pandemice în această țară, de la debutul crizei pandemice.
Statele Uniteale Americii se numără printre țările care au fost cel mai mult afectate de criza pandemică. Conform datelor oficiale,Statele Unitese plasează pe primul locîn ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu noul virus SARS-CoV-2, urmată deIndia și Brazilia.În total, SUA a înregistrat 9 milioane 801 de mii și 355 de cazuri de contaminare cu noul virus SARS-CoV-2. În plus, în America au fost raportate 239 de mii 829 dedecese cauzate de maladia pulmonară care a făcut ravagii peste tot în lume. Potrivit statisticilor,1.475.551 de oameni s-au vindecat, înStatele Unite, în urma infectării cu virusul ucigaș.
Cum au fost afectate alegerile prezidențiale de pandemia de coronavirus
Cu 99.660 de cazuri înregistrate la 20:30 (01:30 GMT) și peste 233.000 demorțidin cauza coronavirusului, țară este de departe cel mai grav afectată de pandemie, care a avut repercusiuni și asupra alegerilor prezidențiale și a anunțării rezultatelor.
Criza sanitară de Covid-19 a determinat în special milioane de alegători să voteze prinpoștămai devreme pentru a evita cozile din ziua alegerilor, provocând întârzieri semnificative în numărarea buletinelor de vot.
Miercuri seară, buletinele trimise prin poștă erau încă numărate în Pennsylvania, Georgia și Carolina de Nord, state cu rol decisiv pentru departajarea candidaților în cursa pentru Casă Albă.
Pandemia a aruncat țaraîn cea mai gravă criză sanitară de la gripă spaniolă din 1918 și cea mai gravă recesiune de la criză din 1929.