CORONAVIRUS | Spania: Starea de urgență nu duce la închiderea clinicilor stomatologice. Ce spun medicii

CORONAVIRUS | Spania: Starea de urgență nu duce la închiderea clinicilor stomatologice. Ce spun medicii
Foto: pixabay.com

Consiliul General al Medicilor Stomatologi din Spania face apel la responsabilitatea și profesionalismul dentiștilor din întreaga țară pentru a face față crizei generate de pandemia de coronavirus. Asta în condițiile în care printre măsurile luate prin declararea stării de urgență nu se numără și închiderea centrelor sanitare, categorie din care fac parte și clinicile stomatologice, informează gacetadental.com.

În cazul unei eventuale închideri a acestora, se propune soluționarea intervențiilor urgente, amânarea unor tratamente, telemunca în cazul personalului administrativ și eșalonarea turelor medicilor.

În acest context, președintele Consiliul General al Medicilor Stomatologi, dr. Oscar Castro Reino, precizează că organizația profesională nu poate decide închiderea clinicilor stomatologice, fiecare medic putând lua măsura care i se pare ca fiind cea mai potrivită. Medicul face însă apel la colegii săi să dea dovadă de profesionalism și responsabilitate în fața acestei situații sanitare.

”Fie că se va decide să ne continuăm activitatea sau nu, suntem profesioniști și, prin urmare, trebuie să dăm un exemplu și să adoptăm măsurile necesare pentru a preveni creșterea numărului infecțiilor”, a declarat Castro, potrivit sursei citate.

În aceste condiții, Consiliul General al Stomatologilor a pregătit un nou Raport Tehnic axat, în special, pe recomandările și măsurile care trebuie luate pentru controlul infecțiilor în cabinetele stomatologice. Totodată, reprezentanții Consiliului se declară deschiși la orice colaborare cu Guvernul spaniol pentru ca această situație gravă să fie rezolvată cât mai curând posibil.

Potrivit celor mai recente date, în Spania au fost confirmate 33.089 de cazuri de infecție cu COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 2.206 victime. În total, 3.355 de pacienți din Spania au fost declarați vindecați.

În acest context, amintim că autoritățile române au anunțat sâmbătă seara suspendarea temporară a activității cabinetelor de medicină dentară din țară, excepție făcând intervențiile stomatologice de urgență. Măsura, care a intrat în vigoare duminică, 22 martie, la ora 22.00, este cuprinsă în Ordonanța Militară privind noile măsuri de prevenire a răspândirii CIOVID-19. (Vezi AICI DOCUMENTUL INTEGRAL)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`