Coronavirus. Spania își deschide frontierele terestre cu Franţa şi Portugalia. Va fi eliminată și carantina
Parlamentul spaniol a votat, miercuri, prelungirea până la 21 iunie a stării de alertă, în lupta contra răspândirii nouluicoronavirus. De asemenea, premierulPedro Sanchezsperă să restabilească libertatea de circulaţie în toată ţara până la 1 iulie, când vor fi primiți în țară și primii turiști străini. Joi, ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto, a anunțat că Spania urmează să-şi redeschidă – la 22 iunie – frontierele terestre cu Franţa şi Portugalia. De asemenea, carantina va fi eliminată, scrie El Pais. Spania este una dintre cele mai afectate țări din lume de epidemia de Covid-19, cu peste 27.000 de decese în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus.
Spania îşi redeschide la 22 iunie frontierele cu Franţa şi Portugalia şi elimină carantina
”În cazul Franţei şi Portugaliei, aş vrea să confirm că, începând de la 22 iunie, restricţiile impuse mobilităţii terestre vor fi eliminate”, a anunţat, joi, ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.
”În principiu, carantina va fi eliminată”, a adăugat aceasta.
Parlamentul spaniol a votat prelungirea până la 21 iunie a stării de alertă, în lupta contra răspândirii nouluicoronavirus. Deputaţii au aprobat măsura cu 177 de voturi pentru, 155 împotrivă şi 18 abţineri.
Starea de alertă înSpaniaa fost decretată pe 14 martie, odată cu confirmarea primului caz decoronavirus. Ulterior, aceasta a fost prelungită de cinci ori, una dintre izolările cele mai stricte din lume.
Niciun deces cauzat deCOVID-19în ultimele 48 de ore
De la începutul lunii, niciun deces cauzat deCOVID-19nu a mai fost raportat înSpania, ceea ce indică trendul descendent cu privire la numărul de infectări, respectivde decese.
De luni,Spaniase află în cea de-a doua etapă de relaxare, iar perspectivele se anunță optimiste.
Tot luni, specialiștii au raportat o scădere de 70% a infecțiilor. Mai mult, în ultimele 7 zile, doar 35 de cetățeni spanioliau murit în urma infectării cu noulcoronavirus.
De la începutul pandemiei, peste 287.000 de oameni au fost infectați cu noulcoronaviruspe teritoriul Spaniei, iar 27.000 dintre aceștia și-au pierdut viața, până în prezent.
Italia cere ”reciprocitate” de la partenerii europeni în privinţa redeschiderii frontierelor
Totodată, ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a cerut ”reciprocitate” de la partenerii europeni în ce priveşte redeschiderea frontierelor. El a făcut această afirmație în contextul în care Elveția și Austria vor să-și mențină închise granițele pentru cetățenii italieni.
Italiase numără printre țările care au fost grav afectate de criza pandemică declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.
”Am fost primii afectaţi de pandemie, dar am avut cifre (epidemiologice) mai scăzute decât alte ţări”, a adăugat şeful diplomaţiei de la Roma.
Italiaşi-a redeschis miercuri frontierele pentru călătorii europeni, făcând un nou pas spre normalizare şi relansare, odată cu apropierea verii, a turismului, un sector-cheie pentru economia sa.
Italia a rapostat de la începutul epidemiei de Covid-19 peste 233.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Dintre aceste persoane, peste 160.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, autoritățile de la Roma au anunțat decesul a peste 33.600 de persoane infectate cu noul coronavirus.