CORONAVIRUS. Singapore anunţă un număr record de noi cazuri de COVID-19, după începerea testării în masă a muncitorilor imigranți

CORONAVIRUS. Singapore anunţă un număr record de noi cazuri de COVID-19, după începerea testării în masă a muncitorilor imigranți
Foto: Hepta

Un al doilea val al pandemiei de coronavirus pare să lovească în aceste zile Singapore.

După ce autoritățile singaporeze reușiseră să stopeze răspândirea virusului chinez, acestea anunță că în ultimele 24 de ore au descoperit alte peste 1.400 de cazuri, potrivit worlsdometers.info.

Singapore testează persoanele din locuințele supraaglomerate

La acest al doilea val s-a ajuns, de fapt, prin testare la masă largă. Mai exact, o campanie a Ministerului Sănătății din Singapore a decis să testeze toate persoanele care locuiesc în case supraaglomerate. Este vorba despre migranții veniți la muncă în Singapore.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistați pozitiv cu COVID-19 1.426 de noi cazuri de persoane infectate.

„Din fericire, marea majoritate a acestor cazuri sunt uşoare deoarece muncitorii sunt tineri”, a transmis premierul singaporez Lee Hsien Loong pe Facebook.

Zeci de mii de muncitori imigranți, în carantină

Astfel, după depistare a noi cazuri de coronavirus, autoritățile singaporeze au decis instituirea carantinei pentru zeci de mii de muncitori şi i-au mutat pe mulţi în locuinţe mai puţin aglomerate, pentru a evita o mai mare propagare a virusului.

Bilanțul total al victimelor coronaviruslui în Singapore

Amintim că Singapore a reușit inițial să stopeze pandemia de COVID-19. Impuseseră măsuri extrem de stricte și controlau și urmăreau contactele persoanelor infectate.

Chiar dacă au rămas în case, mulți oameni, majoritatea imigranți, erau infectați, dar asimptomatici, și habar nu aveau că sunt purtători ai boli.

Astfel, până la ora transmiterii acesti știri, Singapore a raportat peste 8.000 de cazuri de infectare cu virusul pornit din Wuhan, China. Dintre aceste persoane, aproape 700 s-au vindecat și au fost externate.

Singapore a mai transmis că pe teritoriul țării au foste înregistrate 11 decese din cauza infectării cu noul coronavirus, iar alte 22 de persoane se află la terapie intensivă.

Codurile QR, un sistem de monitorizare al oamenilor din Singapore

La fel ca și China, Singapore a lansat o aplicație pentru smartphone, care poate permiteautorităților să identifice contacțiipacienților cuCovid-19.

Asta înseamnă control total asupra populației!

Oamenii sunt obligați să completeze niste formulare online, direct de pe telefonul mobil, dacă vor să iasă din casă.

În funcție de răspunsuri, pe telefon le va apărea dacă au sau nu voie să iasă din casă și ce locuri să frecventeze.

Cercetătorii din Singapore studiază modificările genetice pentru a grăbi dezvoltarea unui vaccin

Totodată, cercetătorii singaporeze lucrează de zor la descoperirea unui vaccin anti COVID-19. Ei au conceput o nouă metodă pentru a monitoriza modificările genetice, cu scopul de a accelera dezvoltarea şi testarea unor vaccinuri împotriva noului coronavirus.

„Putem să ştim din felul în care se modifică genele – care gene se activează şi care se dezactivează”, a explicat Ooi Eng Eong, directorul adjunct al programului de maladii infecţioase emergente din cadrul universităţii menţionate.

Până când îl vor descoperi, amintim că Îăn prezent, nu există medicamente aprobate şi nici vaccinuri preventive pentru noul coronavirus, cei mai mulţi dintre pacienţii spitalizaţi beneficiind doar de terapii de susţinere, adică tratamente clasice pentru pneumonii, dificultăți respiratorii, febră sau alte simptome ale coronavirusului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)