Coronavirus: Şcolile gimnaziale se redeschid în Grecia

Coronavirus: Şcolile gimnaziale se redeschid în Grecia
Sursa Foto: www.dreamstime.com

Guvernul grec a decis redeschiderea tuturor școlilor, începând de luni. De asemenea se redesschid liceele din regiunile elene mai puţin afectate de pandemia de coronavirus.

Școlile s-au deschis în Grecia

Decizia a fost luată în contextul în care cursurile au fost suspendate timp de două luni şi jumătate. Totodată, Grecia a început luni pregătirile pentru potenţiala apariţie a celui de-al treilea val al pandemiei, în contextul în care Ministerul Sănătăţii se teme de o posibilă creştere a noilor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, informează AFP şi DPA.

„Prioritatea noastră este redeschiderea şcolilor, adoptând în continuare măsurile necesare pentru siguranţa voastră şi pentru sănătatea publică”, a declarat luni în faţa elevilor şi profesorilor eleni ministrul grec al Educaţiei, Niki Kerameus, cu ocazia unei vizite întreprinse la o şcoală gimnazială situată într-o periferie a Atenei.

În regiunea Attica şi în alte zone incluse în grupa roşie de către guvernul elen din cauza unui număr important de cazuri de coronavirus, doar şcolile gimnaziale au fost redeschise luni, nu şi liceele, contrar deciziilor prevăzute iniţial în planul guvernamental.

Şcolile primare şi grădiniţele au fost deja redeschise pe 11 ianuarie, după ce un regim strict de carantină a fost impus în întreaga ţară începând din 7 noiembrie 2020.

Redeschiderea școlilor în România

În cursul zilei de 9 februarie, autoritățile ar urma să aibă toate informațiile necesare cu privire la evoluția epidemiologică, iar astfel se va decide dacă școlile se vor redeschide în data de 8 februarie, așa cum a fpst anunțat inițial. Premierul Florin Cîțu a anunțat că evoluția este constantă, iar în cusul zilei de marți ar urma să se definitiveze o decizie cu privire la întoarcerea elevilor în sălile de clasă.

Vom avea mâine toate informațiile și pe baza acestor informații vom lua decizia. Până mâine vom avea mai multe informații. Din ce vedem evoluția este constantă. Nu avem o îmbunătățirea fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem o înrăutățire.Suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor mai apărea și alte informații vom vedea ce decizie vom lua mâine, cu domnul președinte, în ceea ce privește școlile”, a explicat premierul Florin Câțu, în cursul zilei de luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`