CORONAVIRUS | Președintele chinez a vizitat orașul Wuhan, epicentrul epidemiei de COVID-19

CORONAVIRUS | Președintele chinez a vizitat orașul Wuhan, epicentrul epidemiei de COVID-19
Foto: hepta.ro/Zuma Press / Yan Yan

Președintele chinez Xi Jinping a vizitat orașul Wuhan, considerat epicentrul epidemiei de coronavirus din China, într-o încercare de a transmite un mesaj de încredere cu privire la răspunsul autorităților la criza generată de răspândirea COVID-19, informează CNN.

Este prima vizită a liderului de la Beijing în zona afectată, deplasare care are loc în contextul în care ritmul îmbolnăvirilor a scăzut în ultimele zile.

Orașul Wuhan, capitală a provinciei Hubei, a fost închis complet pentru săptămâni la rând în condițiileîn care acolo au fost confirmate zeci de mii de cazuri de contaminare și s-au înregistrat mii de decese.

Potrivit celor mai recente date, în total, pe teritoriul Chinei peste 80.700 de persoane sunt contaminate cu COVID-19, dintre care, peste 67.700 se află în provincia Hubei.

Totodată, 3.136 de oameni au murit în China din cauza virusului.

În cea mai gravă perioadă a epidemiei, autoritățile din Hubei raportau mii de cazuri de contaminare în fiecare zi. Luni, 9 martie, însă Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat doar 17 noi cazuri de infecție în Hubei și alte două în restul țării, ambele fiind ale unor persoane care au călătorit în afara Chinei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`