Noul coronavirus a ajuns în 164 de state. Măsurile autorităților în lupta cu pandemia. UPDATE în timp real

Noul coronavirus a ajuns în 164 de state. Măsurile autorităților în lupta cu pandemia. UPDATE în timp real
Foto: Pixabay

UPDATE: Victor Costache,ministrul Sănătății, a subliniat că sistemul sanitar „este pregătit” și pentru eventualitatea în care numărul îmbolnăvirilor ar începe să crească tot mai mult. El a explicat că situația actuală „pare sub control” pentru că „Guvernul Orban a luat niște măsuri foarte dure” în timp util. (Detalii AICI)

UPDATE:Victor Costache, ministrul Sănătății, a precizat că 50.000 de teste PCR pentru noul coronavirus vor intra în depozitele companiei naționale Unifarm. (Detalii AICI)

UPDATE: Donald Trump, președintele SUA, a anunțat un plan de a le trimite bani americanilor, pentru a armoniza șocul economic provocat de criza noului coronavirus, și a explicat că spitalele mobile de genul celor militare vor fi dislocate în zonele de focar, pentru tratarea pacienților. (Detalii AICI)

UPDATE: Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a lansat un apel către românii de peste hotare, îndemnându-i să nu se întoarcă în țară „acum”, pentru că i-ar pune în pericol pe cei de acasă.(Detalii AICI)

UPDATE:Grupul de Comunicare Strategică a trecut în revistă măsurile luate de autoritățile române, în lupta cu COVID-19. Acestea vizează un spectru amplu de paliere și au drept scop limitarea răspândirii noului coronavirus, care a îmbolnăvit, până marți seară, 217 de pacienți la nivel național. (Detalii AICI)

UPDATE: Guvernul din Muntenegru a confirmat marţi primele două cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit Agerpres. Cele două paciente au sosit în urmă cu 12 zile din SUA şi, respectiv, Spania, iar în prezent sunt spitalizate, a declarat prim-ministrul Dusko Markovic.(Detalii AICI)

UPDATE: Bilanţul pandemiei de coronavirus din Germania a crescut semnificativ marți, devenind, după Italia, a doua țară europeană în ceea ce privește creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19. (Detalii AICI)

UPDATE: În România se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, a anunțat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, marți seară, în contextul în care autoritățile române au depistat până acum 217 cazuri de infectare noul coronavirusla nivel național. (Detalii AICI)

UPDATE:Până la venirea toamnei va exista pe piaţă un vaccin contra Covid-19, cel puțin așa speră Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene. (Detalii AICI)

UPDATE:Președintele României, Klaus Iohannis, participă la videocoferința membrilor Consiliului European, care are ca temă creionarea unui răspuns la pandemia de COVID-19. Între timp, evenimentul deja a început, iar șeful statului discută, chiar în aceste momente, cu premierul Portugaliei, Antonio Costa. (Detalii AICI)

UPDATE:Autoritățile române au anunțat că per total, până marți seară, ora 18:00, au fost depistate 222 de îmbolnăviri cu noul coronavirusla nivel național. Dintre aceștia, 19 au fost declarați vindecați și, pe cale de consecință, externați.Grupul de Comunicare Strategică a precizat că, de la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. (Detalii AICI)

UPDATE:Premierul Spaniei a anunțat, marți, un pachet de măsuri în valoare totală de 200 de miliarde de euro, ce presupune împrumuturi, garanții pentru credite, beneficii și ajutor direct, într-o încercare de a diminua impactul economic al epidemiei de COVID-19. (Detalii AICI)

UPDATE:Președintele României, Klaus Iohannis, a desfășurat o videoconferință cu o parte din miniștrii Guvernul Orban, alături de care a analizatrăspunsul autorităților române la efectele pandemiei de coronavirus. Discuția de marți are loc la o zi distanță de momentul în care șeful statului semna Decretul privind instituirea stării de urgență la nivel național pe o perioadă de 30 de zile. (Detalii AICI)

UPDATE:Iranul a raportat 16.169 de cazuri de coronavirus și 988 de decese cauzate de COVID-19 într-una dintre cele mai grave focare naționale din afara Chinei, țara unde a apărut pandemia. (Detalii AICI)

UPDATE:Pandemia de coronavirus a lovit puternic cele mai dezvoltate economii ale lumii, iar specialiștii invocă pe z ice trece perspectiva unei noi recesiuni globale. În acest context Donald Trumpva cere Congresului SUA să aprobe un plan de relansare economică în valoare de 850 miliarde dolari, potrivit Washington Post. (Detalii AICI)

UPDATE:Parlamentul de la Chișinău a votat pentru instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Măsura este valabilă până în data de 15 mai. (Detalii AICI)

UPDATE:Printre liderii politici infectați cu noul coronavirus se numără și Friederich Merz, membru CDU,considerat unul dintre favoriți lapreluarea funcției de cancelar, exercitată în prezent de Angela Merkel. (Detalii AICI)

UPDATE: Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, precizează prin intermediul unui comunicat de presă că o parte din echipamentele medicale folosite pentru prevenirea și tratarea COVID-19 sunt achiziționate cu finanțări europene. Peste 233 milioane euro este valoarea totală a proiectelor implementate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a ami precizat el. (Detalii AICI)

UPDATE: Un român infectat cu noul coronavirus a aterizat pe Aeroportul Otopeni. El plecase din Madrid fără să respecte obligația de autoizolare. (Detalii AICI)

UPDATE: Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, marţi, că două persoane din cadrul instituţiei au fost testate pozitiv cu infecție cu COVID-19. (Detalii AICI)

UPDATE: România va beneficia de peste 500 de milioane de euro pentru asigurarea accesului la apă curată și asistență medicală, anunță marți, Comisia Europeană. (Detalii AICI)

UPDATE: Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, a declarat, marți, că societatea trebuie să înțeleagă că ‘urgenţa întâi este să nu cadă băncile’. (Detalii AICI)

UPDATE: Coronavirusul afectează grav Ford România. 6.000 de angajați de la Uzina din Craiova vor intra în șomaj tehnic. (Detalii AICI)

UPDATE: Sfaturile oficiale date de Ministerul Sănătății din Marea Britanie pentru populație: ‘Stai acasă, izolat, 7 zile. Nu abuzați de numărul de urgență. Nu luați medicamente, lăsați corpul să lupte cu virusul’ (Detalii AICI)

UPDATE: Un studiu făcut de Science, una din cele mai importante reviste medicale din lume, arată că aproximativ 80% din cei care au fost infectați cu coronavirusul Covid-19 nu au intrat în contact direct cu o sursă evidentă de boală. (Detalii AICI)

UPDATE: Mai mulți epidemiologi declară că re-infectarea unei persoane vindecate deja de coronavirus este puțin probabilă. (Detalii AICI)

UPDATE: PSD cere testarea tuturor cazurilor suspecte de coronavirus. Social-democrații mai solicită guvernanților să discute cu investitorii, pentru ca oamenii să nu rămână în stradă în plină criză de sănătate. (Detalii AICI)

UPDATE: Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat, luni, că a luat decizia închiderii graniţelor pentru toţi cetăţenii străini, într-o nouă încercare de a evita răspândirea noului coronavirus. Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, a declarat pentru B1 TV, că „acest tip de măsură unilaterală pe care unele state o iau riscă să creeze o problemă europeană cu privire la tranzitul persoanelor pe continentul european”. (Detalii AICI)

UPDATE: Circa 3.500 de români au rămas blocați la granița Austriei cu Ungaria, în drumul lor spre România. Aurescu a afirmat, pentru B1 TV, că a discutat cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, care i-a transmis că va accepta trecerea acestor români pe teritoriul Ungariei, pentru a reveni în România, dar asta doar ca măsură excepțională. Péter Szijjártó a mai precizat că acest lucru se va putea face doar marți seară, în jurul orei 20.00. În schimb, Aurescu a susținut că ar fi prea târziu și și-a manifestat speranța că autoritățile ungare le vor permite românilor să treacă mai devreme. (Detalii AICI)

UPDATE: Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, marți, că nu se ia în calcul înghețarea anului școlar. Anisie a reiterat faptul că școlile vor fi închise până după Paște. (Detalii AICI)

UPDATE: Virgil Popescu, Ministrul Economiei, a declarat, pentru B1 TV, că până la finalul săptămânii viitoare în România se vor produce măști de protecție, dar și alte materiale necesare în această perioadă de criză declanșată de noul coronavirus. Luăm în calcul orice scenariu, inclusiv redeschiderea unor fabrici, a precizat el. (Detalii AICI)

UPDATE: Cabinetul Orban nu va lua nicio măsură abuzivă pe perioada stării de urgență, ce a fost decretată de președintele Klaus Iohannis pentru ca acțiunile necesare și obligatorii în combaterea epidemiei de COVID-19 să fie puse în practică rapid, a afirmat Cristi Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului. (Detalii AICI)

UPDATE: Compania aeriană Blue Air a anunţat marţi că va suspenda zborurile regulate, începând cu data de 21 martie, până la încheierea perioadei în care starea de urgenţă este activă, ca urmare a decretului de satre de urgență emis de către preşedintele Klaus Iohannis. (Detalii AICI)

UPDATE:Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret privind stocurile de urgență medicală. (Detalii AICI)

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți dimineață, că bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în România la 184. 16 noi cazuri au fost confirmate de la ultima informare, cea de luni, de la ora 18.00. (Detalii AICI)

UPDATE: Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, pentru B1 TV, că majoritatea noilor persoane diagnosticate cu noul coronavirus sunt recent venite din străinătate, mai ales din Franța. Ele nu au apucat să intre în contact cu alții, pentru că s-au aflat în izolare. Restul persoanelor sunt contacți ai unor contacți cu cei depistați pozitiv. Asta înseamnă că ei au fost găsiți în cadrul anchetelor epidemiologice. (Detalii AICI)

UPDATE: PROGRAM LIDL | AUCHAN | KAFLAND pe timpul stării de urgență! Vezi programul marilor magazine DESCHISE în plină criză de CORONAVIRUS AICI

UPDATE: În contextul în care pandemia de coronavirus se extinde cu repeziciune, preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, îndeamnă populația la … munca pământurilor: „Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea” (Detalii AICI)

UPDATE: Epidemiologul Oriol Mitjà de la spitalul Germans Trias i Pujol din Spania, care conduce în prezent un proces de reducere a transmiterii virusului COVID-19, susține că transportul public trebuie oprit total. (Detalii AICI)

UPDATE: Mark Rutte, Premierul Olandei, intenționează să favorizeze dezvoltarea unei imunităţi colective în Olanda, măsură care ar duce la contaminarea cu noul coronavirus a majorității cetățenilor, excluzând o izolare totală a populaţiei. (Detalii AICI)

UPDATE: După decizia Parchetului General de a deschide un dosar penal pentru scurgere de informații în plină pandemie de COVID-19, Prof. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balş a declarat că nu va mai avea nicio declarație publică, timp de o lună. (Detalii AICI)

UPDATE: Lucian Miron, medic la Institutul Regional de Oncologie Iași, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Soția lui, Ingrith Miron, șefa oncologiei la Spitalul de copii “Sf. Maria” din Iași, a făcut și ea testul și va primi rezultatul marți. Dat fiind că locuiesc împreună, ea se așteaptă să fie, de asemenea, diagnosticată pozitiv: „Sper să nu fi molipsit vreunul dintre colegii mei”. (Detalii AICI)

Noul coronavirus a ajuns în 162 de țări și teritorii. Aproape 183.000 de oameni au fost infectați în total, peste 7.170 au murit, iar peste 6.160 sunt în situații critice. Aproape 79.900 de oameni infectați s-au vindecat.

Clasamentul sumbru al țărilor afectate este în continuare condus de China, cu 80.881 de cazuri totale de îmbolnăviri, din care 3.226 cazuri critice. Peste 3.200 de oameni au murit.

Italia o urmează cu aproape 28.000 de îmbolnăviri, din care 1.851 sunt cazuri critice. Aproape 2.750 de oameni s-au vindecat, dar 2.158 au murit.

Iran a raportat aproape 15.000 de infectări cu COVID-19, din care 9.142 sunt cazuri active. 853 de oameni au murit.

În România, luni după-amiază erau înregistrate 168 de cazuri de COVID-19, 10 dintre ele confirmate în cursul zilei: 4 în București, 2 în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș. Dintre cei 168 de cetățeni care au contactat virusul, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați. Tot luni, președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență în România, pentru ca autoritățile să poată lua mai rapid măsuri speciale în lupta contra COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică urmează să transmită un comunicat privind noul bilanț marți, la ora 10.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi