Noul coronavirus a ajuns în 186 de țări. Spania a devenit al treilea cel mai afectat stat. Măsurile luate de autorități în lupta cu boala. UPDATE în timp real

Noul coronavirus a ajuns în 186 de țări. Spania a devenit al treilea cel mai afectat stat. Măsurile luate de autorități în lupta cu boala. UPDATE în timp real
Sursă foto: Organizația Mondială a Sănătății

UPDATE:Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat duminică seara noi reguli împotriva răspândirii COVID-19:Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României. (Detalii AICI)

UPDATE: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că începând de duminică, ora 22.00, este interzisă intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini. Există, totuși, niște excepții.„Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția situației în care aceștia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înțelegeri cu statele vecine. Exact cum cetățenii români tranzitează acum Ungaria. (Detalii AICI)

UPDATE: Raed Arafat:„Presiunea mare va fi asupra secțiilor de terapie intensivă. Comitetul va coordona această activitate.Cel mai important lucru e siguranța celor care lucrează în sistem. A fost o problemă cu livrarea echipamentelor de protecție. Acum pot să spun că IGSU a semnat toate contractele subsecvente și trecem la livrarea materialelor” (Detalii AICI)

UPDATE:Două persoane care lucrează în Ambasada României în Spania au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Starea lor de sănătate este una bună.Activitatea Ambasadei va fi suspendată, căci personalul trebuie să intre în autoizolare. De asemenea, secția consulară va fi și ea cu activitatea oprită temporar, astfel încât vor fi preluate doar cazurile urgente.(Detalii AICI)

UPDATE: Un mesaj RO-ALERT a fost trimis românilor cu mai multe indicații de urmat pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Prima este aceea ca oamenii să stea în case! Mesajul vine în contextul în care, sâmbătă, vremea frumoasă a scos oamenii afară din locuințe, fapt ce crește pericolul de răspândire a bolii.(Detalii AICI)

UPDATE: În opinia Ministrului Apărării al Israelului, Naftali Bennett, primordial în lupta contra răspândirii virusului este izolarea populației bătrâne. Politicianul este de părere că, în următoarele luni, restul populației va putea să contacteze virusul, iar majoritatea celor infectați nu vor manifesta niciun simptom. Treptat, majoritatea populației ar dezvolta imunitate la virus, punând capăt epidemiei.(Detalii AICI)

UPDATE: În lupta cu noul coronavirus, autoritățile din China au apelat și la tehnologii avansate, precum realitate augmentată, căști cu infraroșu sau așa-numitele tuneluri de dezinfectare, informează B1 TV. (Detalii AICI)

UPDATE: Restricții de circulație controlate de armată, în Albania. ”Forţele armate vor face uz de forţă împotriva oricui va încălca legea”. (Detalii AICI)

UPDATE: În contextul în care aproape toate marile competiții sportive s-au anulat, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului COVID-19, Thomas Bach, Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a declarat că anularea JO 2020 de la Tokyo „ar distruge visul olimpic” al sportivilor din întreaga lume. (Detalii AICI)

UPDATE: Ministerul de Externe a transmis că a reușit, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, să aducă în țară 277 de români aflați în Italia. Este vorba despre muncitori sezonieri, afectați de restrângerea activităților economice din această țară, sau de oameni aflați în situații deosebite, care nu-și mai puteau continua șederea. (Detalii AICI)

UPDATE: Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a lansat un nou apel către populație de a sta în case, pentru a preveni răspândirea și mai mult a noului coronvirus. Arafat a transmis mesajul pe Facebook, după ce mai multe persoane i-au spus că vremea frumoasă i-a scos pe mulți din casă. (Detalii AICI)

UPDATE: Totuși, sâmbătă, la îndemnul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuți a fost plimbată pe bulevardul principal din Focșani și s-a oprit pentru scurte momente în dreptul bisericilor aflate la stradă. Pe traseu, mai multe persoane, unele ieșite din biserici, s-au apropiat să atingă mașina și rama icoanei. (Detalii AICI)

UPDATE: Spania se apropie de 25.000 de infectări cu noul coronavirus, din care 3.355 abia au fost raportate. Cel mai recent bilanț indică 1.326 de decese cauzate de COVID-19. 176 de oameni au murit numai în Madrid, în ultimele 24 de ore. (Detalii AICI)

UPDATE: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a anunțat că vor fi internate de acum doar cazurile grave de infectare cu noul coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE: Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că autoritățile iau în considerare izolarea bătrânilor la domiciliu și că transmiterea intracomunitară a coronavirusului în România este o realitate. (Detalii AICI)

UPDATE: Este anchetă epidemiologică la Spitalul Universitar din București, după ce un pacient a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat, pentru B1 TV, că în funcție de rezultatul acestei anchete, se poate dispune închiderea unui sector sau a unei secții. (Detalii AICI)

UPDATE: Un bărbat din județul Călărași, revenit din Marea Britanie, este cercetat penal pentru că nu a respectat izolarea la domiciliu. Ulterior, el a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE: În România a fost decretată stare de urgență din cauza noului coronavirus, iar autoritățile fac apeluri repetate la populație să rămână în case și să evite pe cât posibil contactele sociale, pentru a preveni răspândirea bolii. În Focșani, însă, mai marii bisericii au alte planuri. Sâmbătă, la îndemnul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuți a fost plimbată pe bulevardul principal din Focșani. (Detalii AICI)

UPDATE: Autoritățile de la Sofia au luat sâmbătă măsuri drastice pentru limitarea răspândirii coronavirusului în Bulgaria. (Detalii AICI)

UPDATE: Un prahovean s-a ales cu dosar penal după ce a aruncat bani pe geamul hotelului unde stătea în carantină. El este acuzat acum de zădărnicirea combaterii bolilor. (Detalii AICI)

UPDATE: Parcuri luate cu asalt de oameni, în plină epidemie de COVID-19. Poliția Română: ”Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat!” (Detalii AICI)

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă că numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în România la 367. Pacienții nou confirmați, 59 la număr, au vârste cuprinse între un an și 74 de ani. (Detalii AICI)

UPDATE: Prefectul de Constanța, George Niculescu, a anunțat că, începând de sâmbătă, circa 1.500 de români blocați în Italia vor fi repatriați cu mai multe avioane ce vor ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. El a dat asigurări că toți românii repatriați au o stare generală bună de sănătate și a ținut să le bată obrazul politicienilor care au criticat deja acest demers. (Detalii AICI)

UPDATE: Florin Roman, liderul deputaților PNL, a depus un amendament la Ordonanța de Urgență ce prevede sprijinul de la stat pentru şomajul tehnic, în sensul în care beneficiarii să piardă indemnizația dacă nu respectă dispozițiile privind carantina sau izolarea la domiciliu. (Detalii AICI)

UPDATE: Ministerul de Externe transmite că un număr de 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. 7 români din Diaspora au murit din cauza COVID-19. (Detalii AICI)

UPDATE: Autoritățile mai multor orașe din Turcia, între care Istanbul și Ankara, au dispus ridicarea tuturor băncilor de pe străzi și din parcuri, după ce au constatat că oamenii ignoră dispoziția de a rămâne în case, pentru a se feri de coronavirus. (Video AICI)

UPDATE: Anastasia Vasilyeva, liderul Uniunii Medicilor din Rusia, acuză autoritățile ruse că ascund numărul deceselor provocate de noul coronavirus, mascându-se ca fiind provocate de pneumonie. Liderul de sindicat le-a cerut apoi medicilor să aibă curaj, să iasă public și să le spună rușilor care este adevărul. (Detalii AICI)

UPDATE: Măsurile economice și sociale decise de Guvern, în contextul epidemiei de coronavirus, au intrat în vigoare, ele fiind publicate în Monitorul Oficial. Totuși, Ministerul Finanțelor a transmis că a renunțat la propunerea de prorogare a termenului de depunere a declaraţiilor fiscale de la 25 martie la 25 aprilie. (Detalii AICI)

UPDATE: Lotul național de scrimă, însumând 18 scrimeri şi 6 tehnicieni a fost pus în autoizolare, după participarea la Cupa Mondială de la Budapesta, în perioada 6-8 martie. Mai mulţi sportive asiatice din cadrul competiției au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, a anunțat vineri, printr-un comunicat, Federaţia Română de Scrimă. (Detalii AICI)

Numărul de infectări cu noul coronavirus a depășit 277.000 în toată lumea. 186 de state și teritorii sunt afectate de pandemia de COVID-19. Peste 11.420 de oameni au murit, iar aproape 8.000 sunt în stare critică.

China și Italia continuă să fie statele cele mai afectate. Noutatea este că, după ele, locul Iranului a fost luat de Spania.

În China sunt 81.008 de cazuri confirmate de coronavirus, din care 71.740 recuperate și 1.927 critice. 3.255 de oameni au murit aici.

În Italia au fost raportate până la această oră 47.021 de cazuri, din care doar 5.129 recuperate. 2.655 sunt critice. 4.032 de oameni au murit.
Spania a ajuns la 21.571 de îmbolnăviri, din care doar 1.588 sunt cazuri recuperate. 939 de oameni sunt în stare critică, iar 1.093 au murit.
Ea este urmată de Germania cu 19.848 de infectări. 180 de oameni s-au vindecat, 2 sunt în stare critică și 68 au murit.

În România, cea mai recentă raportare, cea de vineri de la ora 13.00, indica un număr de 308 de îmbolnăviri, 31 dintre ele noi. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 și 89 de ani. Alte 31 de persoane au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Tot până în 20 martie ora 13.00, 98 de dosare penale au fost deschise, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`