CORONAVIRUS. Olanda interzice evenimentele cu peste 100 de persoane, dar școlile rămân deschise

CORONAVIRUS. Olanda interzice evenimentele cu peste 100 de persoane, dar școlile rămân deschise

Guvernul olandez ia primele măsuri mai dure împotriva răspândirii coronavirusului. Premierul Mark Tutte a anunțat, joi, interzicerea evenimentelor cu public de peste 100 de persoane și le-a cerut persoanelor care știu că au probleme respiratorii să rămână în case.

De asemenea, acesta a mai cerut angajatorilor ca, în măsura în care este posibil, angajații să lucreze de acasă.

Școlile rămân însă deschise.

„Închiderea şcolilor ar contribui foarte puţin la combaterea crizei, deoarece rata de contaminare în sistemul de învăţământ este scăzută”, a afirmat Rutte.

Premierul olandez spune că se vor lua măsuri echilibrate, pentru a nu afecta viața socială, dar, în același timp, să se stopeze răspândirea coronavirului.

Olanda a raportat până în prezent 614 cazuri și cinci decese.

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății a declarat, miercuri seară, pandemie de coronavirus. În lume sunt 126, 621 de persoane infectate. Au murit 4.638 de persoane la nivel mondial și s-au vindecat, totodată, 68,322 de oameni. Cea mai afectată țară din lume este China, de unde a și pornit virisul. Aici s-au înregistrat 80.796 de infectări, 3169 morți și 62,813 de oameni vindecați.

În Europa, cea mai gravă situație este în Italia, unde au murit 827 de oameni și sunt infectați alți 12.462. Deasemenea, s-au vindecat 1.045 persoane.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`