CORONAVIRUS | O familie de români, despistată cu Covid-19 în regiunea Toscana din Italia: Anterior au fost în vacanţă în România, de unde s-au întors cu maşina

CORONAVIRUS | O familie de români, despistată cu Covid-19 în regiunea Toscana din Italia: Anterior au fost în vacanţă în România, de unde s-au întors cu maşina
foto: Hepta.ro

O familie de români stabilită în orașul Lucca din regiunea Toscana a fost depistată cu noul coronavirus. Aceasta se întorsese de doiar câteva zile din România, unde își petrecuseră vacanța de vară alături de familie.

Familie de români, depistată cu Covid-19, în Italia

Potrivit ansa.it, un bărbat în vârstă de 47 de ani, o femeie de 44 de ani și cei doi copii minori ai lor s-au infectat cu noul coronavirus. Familia de români fusese în vacanță în țară, iar când s-au întors în localitatea italiană Lucca, în care trăiesc de ani buni, au început problemele.

Românii au povestit că au călătorit cu mașina personală și nu știu cum au contactat virusul.

Acum, cei patru se află în izolare la domiciliu.

În acest caz a fost deschisă o anchetă epidemiologică. Persoanele cu care aceștia au intrat în contact au fost deja izolate la domiciliu pentru a combate răspândirea SARS-CoV-2.

Presa italiană spune că România riscă să devină Brazilia Europei

După recordul negativ de noi cazuri de coronavirus, concluzia jurnaliștilor de laIl Messaggero este că România riscă să devină Brazilia Europei. Publicația notează că situația din România nu îngrijorează numai administrațiile statelor din zona Balcanilor, ci chiar pe cele din UE în ansamblu. Deși oficial autoritățile române au confirmat circa 39.000 de cazuri de infecție cu coronavirus, scriu jurnaliștii italieni, numărul real de îmbolnăviri ar putea fi mult mai mare.

Il Messagero vorbește chiar și despredecizia Curții Constiuționale privind carantina și izolarea, despre care spune că a complicat situația autorităților, ce s-au văzut astfel în imposibilitatea de a impune internare obligatorie și măsuri similare pentru pacienți.

Aproape 1.000 de noi îmbolnăviri cu Covid-19 într-o singură zi

Un nou record negativ a fost înregistrat marți, 21 iulie. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate cu coronavirus încă 994 de persoane, iar 36 de pacienți COVID-19 au murit.

Astfel, bilanțul epidemiei a ajuns la 39.133 de infectări și 2.074 decese.

În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați în acest moment 297 de oameni. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

De la izbucnirea crizei, în România au fost prelucrate 984.396 de teste.

În Diaspora, 5.243 români au fost testați pozitiv cu SARS-CoV-2. Au murit 122, dar 158 s-au vindecat.

Ludovic Orban a anunțat că autoritățilenu doresc să impună noi restricții, în pofida acestei situații. Potrivit acestuia, Guvernul nu dorește să blocheze economia și le recomandă oamenilor să fie prudenți și să respecte regulile.

„Obiectivul nostru e acela de a utiliza de toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni, pentru a ține sub control epidemia și numărul infectărilor. Vom stabili toate măsurile și toate acțiunile necesare care sunt permise de noua lege pentru a lupta eficient pentru apărarea sănătății oamenilor.Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție sau vreo măsură care să aibă efecte negative asupra economiei.Respectați regulile, respectați regulile de protecție sanitară care sunt simple și au cel mai mare efect în stăvilirea epidemiei”, a spuspremierul Ludovic Orban, luni dimineață.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac