Joi, Mexic şi Chile au devenit primele ţări din America Latină care au demarat vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirusului.
Mai exact, în Mexic, debutul campaniei a fost difuzat în direct în timpul unei conferinţe de presă susţinută de preşedintele Andres Manuel Lopez.
Asistenta-şefă a unităţii de terapie intensivă de la Spitalul Ruben Lenero din Ciudad de Mexico a fost prima femeie mexicană vaccinată, potrivit publicaţiei El Universal, transmite Agerpres.
„Este cel mai frumos cadou pe care l-aş fi putut primi în 2020”, a spus Maria Irene Ramirez, în vârstă de 59 de ani, care s-a oferit voluntar pentru vaccinare. „Bineînţeles că suntem speriaţi, dar trebuie să mergem mai departe… şi vreau să rămân în prima linie”.
După Ramirez, Zulema Riquelme a fost prima persoană vaccinată în Chile. „Să fie vaccinaţi toţi oamenii şi să continue vaccinarea”, a spus Riquelme, care lucrează la Hospital Metropolitano din Santiago, potrivit publicaţiei La Tercera.
Primul lot de vaccinuri dezvoltate de Pfizer şi BioNTech a sosit în Mexic miercuri, din Belgia.
Amintim că directorul principalei agenţii federale de sănătate publică a Statelor Unite a anunțat că un milion de americani au primit prima doză de vaccin anti-Covid-19.
„Statele Unite au depăşit astăzi stadiul preliminar dar crucial. Autorităţile locale au raportat că mai mult de un milion de persoane au primit prima doză dintr-un vaccin contra Covid-19”, a declarat Robert Redfield.
Directorul Centrului de prevenire şi luptă contra bolilor a spus că SUA are „un drum dificil” în campania de vaccinare.
Şi dr. Moncef Slaoui, consilier principal al programului guvernamental de vaccinare, a spus că obiectivul de a vaccina 20 de milioane de persoane până la sfârșitul anului „probabil că nu va fi atins”.
Statele Unite au ca obiectiv să imunizeze 100 de milioane de persoane înainte de finalul primului trimestru din 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru, a susţinut dr. Slaoui.