Coronavirus: Masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din Albania. Premier: Amenzile vor veni pe factura de la lumină

Coronavirus: Masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din Albania. Premier: Amenzile vor veni pe factura de la lumină
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tot mai multe țăridinEuropafac din purtarea măștilor deprotecțieo măsurăobligatorie.Asta, în condițiile în care în unele state membre ale Uniunii Europene (UE) numărul de noi cazuri de infecție cu Covid-19 a crescut semnificativ.

Coronavirus în Albania: Masca de protecție, obligatorie în aer liber

În Albania, masca de protecție este obligatorie peste tot în Albania, chiar și în aer liber, începând de joi, 15 octombrie. Primul ministru, Edi Ramă, și-a avertizatconcetățenii că, dacă nu respectă această măsură, vor fi sancționați cuamenzi pe care le vor primipe facturade la lumină,transmiteRFI.

”Masca va fi obligatorie peste tot, interior sau exterior, cu excepția casei, a restaurantelor șia barurilor unde clienții sunt așezați la masă. (…) Amenda ar trebui să fie ultima decizie aplicată, iar oamenii să poarte masca și asta nu doar de frică amenzii. Consecințele nepurtarii măștii se vor vedea în economia albaneză, dacă în ceea ce privește sănătatea, cuvintele intră pe o ureche și ies pe cealaltă”, a spus premierul Edi Rama.

Oficialul albanez a declarat că statul încearcă să evite instituirea unei carantine generale, în ciuda creșterii numărului de cazuri. El a spus că în perioada toamnă-iarnă, capacitățile de testare pentru coronavirus vor fi sporite.

Pe de altă parte, președintele francez, Emmanuel Macron a decis că oameniitrebuie să rămână în caseîntre orele 21:00 – 06:00 în Paris și în alte opt orașe.De asemenea, a fost declarată o stare de urgență sanitară.

”Carantina va dura patru săptămâni și vom merge la Parlament pentru a o prelungi până la 1 decembrie. Șase săptămâni este timpul care ni se pare util”, a spus șeful statului.

Măsura va intra în vigoare începând de sâmbătă, 17 octombrie, și va dura cel puțin patru săptămâni, conform președintelui Macron.

De menționat este că în cursul zilei de miercuri, în Franța au fost raportate22.951 de noi infecții cu virusul ucigaș care a declanșat o adevărată criză sanitară la nivel global.

Restricții impuse în țările din Europa pe fondul pandemiei de Covid-19

În ultima perioadă, în mai toate țările membre ale Uniunii Europene (UE) au fost introduse noi măsuri de restricție pentru a luptaîmpotriva unui al doilea val de infecții.

De exemplu, în Olanda va intra în vigoare un blocaj parțial la 22:00 (20:00 GMT), iar cafenelele și restaurantele se vor închide în contextul pandemiei.

Și regiunea de nord-est a Spaniei, Catalonia, a declarat că barurile și restaurantele se vor închide pentru o perioadă de 15 zile,începând de joi.

Pe de altă parte, Cehia a închis deja școlile și barurile, deoarece țara are la acest moment cea mai mare rată de infectare din Europa, și anume 581,3 cazuri la 100.000 de persoane.

Guvernul italian a prelungitstărea de urgență până la sfârșitul lunii ianuarie, iar autoritățile competente au introdus noi restricţii în țară pe fondul creşterii numărului de infectaţi cucoronaviruscarea depăşit pragul de 7.000în ultimele 24 de ore.

Conform datelor furnizate de worldometers.info, în toată Europa, ratele de infecții sunt în creștere, Rusia raportând joi 13.754de cazuri zilnice și alte 286de decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`