Coronavirus | Marea Britanie ar putea permite școlilor primare să se redeschidă de la 1 iunie

Coronavirus | Marea Britanie ar putea permite școlilor primare să se redeschidă de la 1 iunie
sursa Foto: hepta.ro / DPA Images / Andrew Parsons

Tot mai multe țări încearcă să relaxeze măsurile restrictive implementate pentru a reduce considerabil răspândirea noului coronavirus. Desigur, aceste măsuri au fost implementate cu un risc pentru că economia a suferit grave pierderi. În ceea ce privește Marea Briatnie, premierul Boris Johnson ia în calcul redeschidere școlilor primare de la 1 iunie, potritvit Reuters, care citează ziarul The Telegraph.

Posibilitatea ca școlile primare să se redeschidă de la 1 iunie

Mai mulți șefi de stat din Europa doresc să relaxeze măsurile restrictive luate pentru a stopa răspândirea bolii COVID-19 pentru a ajuta economia care a suferit tot mai multe pierderi din cauza pandemiei de coronavirus.

În acest context al relaxării măsurilor, premierul britanic ar putea permite școlilor primare din Anglia și țara Galilor să se redeschidă de la 1 iunie, conform unor planuri discutate de însuși Boris Johnson, după cum informează ziarul The Telegraph.

Premierul britanic urmează ca duminică, 3 mai, să dezvăluie „foaia de parcurs” a guvernului în ceea ce privește tot acest sistem de blocare din cauza răspândirii coronavirusului într-un discurs adresat națiunii.

The Sunday Times a declarat că guvernul britanic nu va face decât să ajusteze măsurile restrictive, încurajând șantierele de construcții să se redeschidă. Ba mai mult, măsurile restrictive se vor relaxa și în cee ace privește activitățile în aer liber. De asemenea, oameni sunt sfătuiți să își acopere fața cu o mască de protecție în transportul public.

Boris Johnson urmează să prezinte săptămâna viitoare un plan pentru o posibilă ieșire din starea de carantină pentru a putea ajuta economia țării, care se află pe locul cinci în lume, să își revină, dar fără a declanșa un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19.

Boris Johnson și-a numit fiul Nicholas, în onoarea medicilor care i-au salvat viața

Însuși Boris Johnson a fost infectat cu noul coronavirus, ajungând ca la un moment dat, să fie în stare gravă, iar medicii s-au văzut nevoiți să îl mute la terapie intensivă.

Pe fondul acestei situații, premierul britanic este foarte recunoscător medicilor că i-au salvat viața și în semn de omagiu pentru acțiunile acestora, Boris Johnson și logodnica sa, Carrie Symonds, şi-au numit fiul Wilfred Lawrie Nicholas. Ultimul nume venind de la medicii Nick Price şi Nick Hart. Aceștia au avut grijă de politician cât timp a fost internat la Spitalul St Thomas din Londra, la Terapie Intensivă.

Numele celui mic a fost anunțat pe Instagram sâmbătă de către Carrie Symonds. De asemenea, aceasta a publicat o fotografie cu ea și cu bebelușul. Pe lângă Nicholas, cel mic a mai primit și numele de Wilfred, după bunicul lui Boris Johnson, și Lawrie, după bunicul lui Carrie Symonds, precizeazăReuters.

Testat pozitiv cu coronavirus pe 26 martie, Boris Johnson a fost internat în spital după ce, vreme de zece zile, simptomele nu i-au trecut. A ajuns la Terapie Intensivă, dar și-a revenit și acum e bine. La externare, el a ținut să le mulțumească medicilor, despre care a afirmat că „fără îndoială, mi-au salvat viaţa”. După o perioadă de recuperare, el a revenit la muncă și lucrează la un plan pentru revizuirea măsurilor de distanțare socială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`